30. Pápa Kupa

2020.01.15. 19:46

Veszprémi győzelem született Pápán

A Veszprém FC USE sikerével zárult a 30. Pápa Kupa, a veszprémi fiatalok a torna története során ötödik alkalommal hódították el a győztesnek járó serleget.

Haraszti Gábor

VFC USE győztes alakulata és edzője, Palotai Nándor

Fotó: Haraszti Gábor

Négy határon túli együttes, Barót, Visk, Kovászna, Losonc, valamint Celldömölk, Veszprém és két pápai együttes két csoportba osztva küzdött meg egymással a 2004 után születettek nemzetközi teremlabdarúgó tornáján.

Az A jelű négyesben a csoport elsőségért Veszprém és Losonc kiélezett küzdelmet folytatott, mindkét csapat két győzelemmel készült az egymás elleni mérkőzésre. Végül a veszprémiek jobban teljesítettek és hátrányból fordítva megnyerték a meccset, amivel kivívták a döntőben való szereplés jogát.

A B csoportban is hasonlóan izgalmasan alakultak az eredmények, itt Visk és Celldömölk két-két sikerrel készült a döntőt érő húsz percre. Találkozójuk nagy izgalmakat, látványos megoldásokat és nagy védéseket hozott, pici különbséggel ezúttal a kárpátaljaiak szerepeltek jobban.

A helyosztókon a PELC a hetedik és az ötödik helyért lépett pályára, a hazaiaknál végül – a tavalyi tornához hasonlóan – a kékek hetedikek, a sárgák hatodikak lettek. Edzőjük, Kun-Szabó Attila nem volt elégedett szereplésükkel.

VFC USE győztes alakulata és edzője, Palotai Nándor
Fotó: Haraszti Gábor

– Csalódott vagyok a helyezések miatt, a sárgákat a döntőbe vártam és a kéktől is jobb szereplést reméltem, sajnos ma gyengén játszottunk. Örülnék, ha gyakrabban járnának edzésre a játékosok és akkor lehetne előrelépni, a Veszprém megérdemelten nyert.

A döntő izgalmas párharcot hozott, végül Leidl Ákos és Márcsik Sándor vezetésével a Veszprém megnyerte a finálét.

– Szeretünk a Pápa Kupán részt venni, nekünk gyakorlatilag ezzel indul a téli felkészülés – mondta Palotai Nándor, a VFC USE edzője. – Elégedett vagyok a srácokkal, gyorsan tanulnak, szorgalmasak, azt kaptam ma vissza a pályán, amit az edzésen megkövetelek tőlük.

A XXX. Pápa Kupa végeredménye: 1. Veszprém, 2. Visk, 3. Losonc, 4. Cell- dömölk, 5. Barót, 6. PELC sárga, 7. PELC kék, 8. Kovászna.

A veszprémiek két különdíjat vihettek haza, Leidl Ákos a legjobb játékos, a gólkirály Márcsik Sándor lett. A legjobb kapusnak a viski csapat hálóőrét, Nemes Istvánt választották, a vendéglátók legjobbja Ruzsás Dávid volt.

A szervezők külön elismerésben részesítették a Viskről érkezett 10 esztendős Márkus Imrét, aki a torna legfiatalabb játékosa díját vehette át.

A Hernádi Tamás Emlékserleget Velencei Tibor, a celldömölki csapat edzője kapta.

A Pápa Kupa a hagyományos pápai önkormányzat-csapatvezetők barátságos mérkőzéssel zárult, melyen igazságos döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!