labdarúgás

2020.02.04. 21:26

A házigazdák nyerték az U9-es teremtornát Pápán

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapatának győzelmével ért véget a pápai sportcsarnokban megrendezett U9-es labdarúgó-teremtorna.

Haraszti Gábor

A Pápai ELC U9-es alakulata nyerte meg a hazai rendezésű, hagyományos teremtornát

Forrás: PELC

A 2011. január 1-je után születettek számára rendezett tornával folytatódott a teremszezon, ahol öt csapat: a PELC, a Gyirmót SE, az FC Ajka, a Veszprém FC USE és az Üstökös FC mérette meg magát. A pápaiak – Radó Tamás tanítványai – nehezebben vették fel a torna ritmusát, az első meccsükön a Gyirmóttól 1-0-s vereséget szenvedtek, ezután viszont sorban hozták az eredményeket, az Üstököst 5-0-ra, az Ajkát 2-0-ra, míg a nagy rivális Veszprémet 4-1-re győzték le, amivel megszerezték az első helyet.

– Az első meccset már-már szokásosan álmosan kezdtük, amit egyelőre nem tudunk kiküszöbölni, így sajnos egy gyenge meccsen alulmaradtunk. A következő találkozóra egy teljesen más felfogású csapat ment ki, és magabiztos győzelmet arattunk. Sok jó egyéni teljesítmény mellett azt hozták a srácok, amit várok tőlük. A következő két ­meccs előtt is bíztam a gyerekekben, és esélyt sem hagyva az ellenfeleknek magabiztosan nyertünk.

Egyéni képességekben kiemelkedtünk a mezőnyből, és csapatszinten is jól működtünk, így megérdemelten nyertük meg a tornát. A torna legjobb játékosának Ihász Bendegúzt választották, a legjobb hazai játékos Pap Zsombor lett, de rajtuk kívül a többiek is hozzátették a magukét – nyilatkozta Radó Tamás, a PELC edzője.

A Pápai ELC U9-es alakulata nyerte meg a hazai rendezésű, hagyományos teremtornát
Fotó: PELC

A szakértő zsűri a szokásoknak megfelelően számos különdíjat is kiosztott a résztvevők között. A torna legjobb kapusa Oláh Miron (Gyirmót SE), a torna gólkirálya nyolc találattal Pap Zétény (Veszprém FC USE), a legjobb játékos Ihász Bendegúz (PELC) és a legjobb hazai játékos Pap Zsombor lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!