Országos bajnoki címet szerzett

2020.02.28. 11:00

Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége Díjjal ismerték el a fiatal karatebajnok teljesítményét

Kiss Maja, az MTK sportolója és a magyar shotokan karate-válogatott tagja. Tavalyi eredményei: karate magyar bajnokság első helyezés, Hungarian Karate Federation nemzetközi verseny első hely és a 29. Hungarian Tatami Karate Cup 2. helyezés.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Ezen eredmények után Maja nem véletlenül kapott a magyar kultúra napja alkalmából Balatonfűzfő Fiatal Tehetsége Díjat. Maja az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola magántanulója, idén végez és távlati tervei között szerepel, hogy a Testnevelési Egyetem edzői szakán tanuljon majd tovább.

A beszélgetésre édesanyjával érkezett, egy cseppet sem volt megilletődve. Szinte kérdeznünk sem kellett, magától mondta a sporttörténetét.

Kiss Maja 2018 novembere óta az MTK-ban sportol
Fotó: Szendi Péter

– Ötéves voltam, amikor bátyám elhívott egy karateedzésre az Irinyi-iskolába, hogy nézzem meg és próbáljam ki. Már a kezdetekkor megtetszett, Bencze István mondta, hogy álljak be edzeni, és attól kezdve töretlen a szerelem a karate iránt. Versenyekre sajnos nem jártunk, így váltottam, Bala- tonalmádiba egy karateklubhoz szerződtem, ahol Rézműves Miklós tanítványa voltam. Itt rengeteget fejlődtem, több versenyen is megmérettetem magam, aminek nagyon örültem. Fűzfőn eljutottam a citromsárga övig, Almádiban pedig a kék övig. Három év után aztán Ajkára szerződtem. A váltás azért történt, hogy a küzdelemrészt jobban tudjam gyakorolni, és szerencsére ez bevált. Ráadásul volt egy világbajnokság Lengyelországban, és Ajkán készítették fel a válogatott sportolókat, ez is nagyban közrejátszott, hogy klubot váltottam. Ajkán két évig karatéztam, és a barna övet megszereztem – tekint vissza a múltba Maja, aki azért igazolt a patinás klubhoz, nevezetesen az MTK-hoz, hogy a formagyakorlatokban is előrelépjen.

A próbaedzés után rögtön lecsapott rá a fővárosi klub, nagy tehetséget láttak benne. Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy jobb körülmények között tud felkészülni. Maja 2018 novemberétől az MTK igazolt sportolója, szülei szinte mindennap viszik Budapestre, ez nagyon megerőltető, emiatt is lett magántanuló, amely a lehetőségért nagyon hálás az iskola vezetésének. Félévente kell vizsgáznia, így abszolút nincs felmentve a tanulás alól. Hamar befogadták az MTK-nál, sok barátja van, így nem okozott gondot a beilleszkedés.

Maja a legbüszkébb a tavalyi országos bajnoki címére, mert egy olyan lányt sikerült legyőznie, akit addig nem tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!