Kiemelkedő év

2020.02.26. 07:00

Rendkívül sikeresek voltak a VHSE tájfutói

Az utóbbi idők legsikeresebb évét zárta a Veszprémi Honvéd Sport­egyesület tájfutószakosztálya, amely a veszprémi Kossuth laktanyában tartott nemrég gyűlést. Az eseményen a 2019-es esztendő értékelése mellett egy kis ünnepséggel egybekötve a legeredményesebb versenyzőket is díjazták.

Horváth Gábor

Fotó: VHSE

A tavalyi évet áttekintve Németh Zsoltné, a szakosztály vezetője az alábbiakról számolt be. Az egyesületben 101 igazolt tájfutó sportol (54 felnőtt és 47 gyerek), rajtuk kívül további 10-15 fiatal ismerkedik a sportág alapjaival. A szakosztály tagjai számos programot bonyolítottak le 2019-ben: megyei és országos rangsoroló tájékozódási futóversenyeket, terepfutóversenyt, a sportágat népszerűsítő rendezvényeket, a Magyar Honvédség számára síbajnokságot, járőrversenyt, kadétversenyt és az 54-es kihívás nevű, civilek körében is egyre népszerűbb túlélő versenyt.

A VHSE az utánpótlás és felnőtt korosztályban az egyesületi bajnoki pontverseny előkelő harmadik helyére lépett elő. Öt évvel korábban még a 28. helyen álltak a honvédosok. A listára a 83 egyesületből 31-nek sikerült – országos bajnokságokon elért 1–12. helyezések birtokában – egyáltalán felkerülnie.

Ez a harmadik helyezés szinte teljesen az utánpótláskorúak eredményeiből tevődik össze, ami az egyesületben folyó edzői munka sikeréről is tanúskodik.

Az egyesület öt aranyjelvényes minősítésű utánpótláskorú versenyzőt tudhat a tagjai között, amire közel három évtizede volt példa utoljára. A szenioroknál hasonlóan nagy előrelépés történt, köszönhetően az újonnan átigazolt versenyzőknek is.

A képen az utánpótlás korosztályban bajnoki pontokat szerző honvédos versenyzők láthatók. A szakosztály fiataljai rendkívül sikeres időszakot tudhatnak maguk mögött, hazai és nemzetközi színtéren is jól teljesítettek
Fotó: VHSE

 

A VHSE az élre került, azaz az ország legsikeresebb klubja lett a 35 év felettiek ob-eredményeit tekintve, toronymagasan nyerve a pontversenyt. Négyen (Vajda Zsolt, Molnár Zoltán, Németh Zsoltné és Wieder Ilona) az összetett egyéni bajnokságban is a legjobbnak bizonyultak a saját korcsoportjukban. A legkiemelkedőbb eredmények közül a következőket lehet kiemelni: országos diákolimpiai döntő (egyéniben két arany-, öt ezüst- és egy bronzérem, csapatban két ezüstérem), magyar bajnokságok (összesen 49 dobogós helyezés, 20 arany-, 18 ezüst-, 11 bronzérem), nemzetközi megmérettetések (ifjúsági Európa-bajnokság-ezüstérem váltó versenyszámban, Közép-európai ifjúsági találkozón egyéni első helyezés és váltó harmadik helyezés, junior-világbajnokságon középtávon 21. helyezés).

Mérő Dominika, aki az említett hazai és nemzetközi versenyek mindegyikében jeleskedett, a 2019. évi országos ranglista első helyén áll a 18 éves lányok között. A sportegyesület tagjai egyéb elismeréseket is szereztek az elmúlt időszakban, kilencen kapták meg a Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója címet, Lantai Lilit Veszprém megye legjobb leánygyermek sportolójának választották meg.

Az eseményen elhangzott, hogy az egyesület egy programokban és eredményekben hasonlóan gazdag évre készül a hamarosan elrajtoló 2020-as bajnoki szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!