A legjobbakat ünnepelték

2020.02.08. 17:22

Sakkozó lett 2019 legjobb sportolója Tapolcán

A 2019-es év legjobb sportteljesítményeit ünnepelték a városban pénteken este a hagyományos gálán. A sportbálnak és díjátadó ünnepégnek a Csermák József Rendezvénycsarnok adott otthont, egy ifjú sakkozó lett az esztendő legjobbja.

Horváth Gábor

Az év sportolója cím birtokosa, Juhász Judit, jobbra Dobó Zoltán polgármester, a másik oldal Boczkó Gyula

Fotó: a szervezők

Horti Gábor műsorvezető és Dobó Zoltán polgármester nyitotta meg a hagyományos tapolcai sportgálát, amelynek elején a korábbi vívó, a magyar szövetség sportigazgatója, Boczkó Gábor, valamint a jelenlegi párbajtőr-válogatott két oszlopos tagja, Rédli András és Siklósi Gergely videós beköszönőjét tekinthette meg a közönség. A tapolcai származású trió jelenleg a kanadai Vancouverben tartózkodik, ahol az olimpiai részvétel szempontjából kiemelkedően fontos világkupán szerepelnek a magyarok.

A tapolcai vívók Vancouverből jelentkeztek be, balról: Boczkó Gábor, Rédli András, Siklósi Gergely Fotó: a szervezők

A kitüntetések átadása a megszokottak szerint a díjazottakról szóló rövid kisfilmekkel kezdődött, az elismerések ezúttal is több kategóriában találtak gazdára.

Iskolai és diáksport kategóriában Muzsi Dánielt, Frankó Alexandrát, Pimper Klaudiát, Szabó Kittit, Tóth Adriennt, Sulyok Melanit, Kovács Biankát, Cserép Dorinát, Bodó Boglárkát, Gergely Dánielt, Kötéljártó Áron Józsefet, Szőke Kristófot, Tóth Csongort, Horváth Bencét, Szabó Mátét, Varga Lizandrát, és Fáncsi Doriánt szólították színpadra.

Élsport-utánpótlás kategóriában Tarsoly Borbála, Simon Dominik, Szita Márton, Tóth Barnabás, Tölgyes Réka, valamint Tóth Zsombor kapott díjat.

Élsport-felnőtt kategóriában pedig Dorfinger Réka, Ács Márton, Buzás Bertalan és Cséri Soma lett kitüntetett.

Az edzők közül Molnár Lajos és Bodó Norbert vehetett át elismerést.

A kevésbé ismert sportágak kategóriájában a Hoppá-díjak találtak gazdára. A díjazottak: Bolla József, Nagy László, Velkyné Bisján Éva, Makkai Lajos és Szabados István, Nagy Béla és Sötét Áron.

A különdíjasok, TVSE kézilabda-szakosztály: Mikola Lídia, Lovász Zsófia, Egri Nikoletta.

A gála összes díjazottja a színpadon Fotó: a szervezők

TVSE kosárlabda-szakosztály: Bibor Hanna, Balog Szonja, Czakó Luca, Kamon Aliz, Süle Boglárka, Szabó Jázmin, Molnár Dóra, Nagy Liliána, Vajda Nóra, Pálffy Bianka, Konter Máté, Magáriusz Gergő, Tátrai Levente, Papp Botond, Scheller Kornél, Szűcs Mátyás, Szabó Levente, Zengői Roland, Németh Katalin, Csikós Tibor.

Tapolca Vívóklub: Konkoly Evelin, Cséri Sára, Bicsérdi Csongor, Konczek Lina Melodi, Kovács Dániel, Kauker Dominik, Cséri Bence.

TVSE sakkszakosztály: Érseki Tamara, Margl Roland, Kasnya Péter, Kiss Vanda Liána, Dénes Márk, Istvándi Lajos, Presznyák István.

TIAC VSE: Blaskovics Gábor, Bogdán Imre, Kovács Krisztián.

A sportéletben elért kimagasló teljesítményért járó különdíjat idén a Tapolcai Öregfiúk FC-nek ítélték oda, Boczkó Gyula klubvezető vette át az elismerést.

Az év sportolója cím birtokosa, Juhász Judit, jobbra Dobó Zoltán polgármester, a másik oldalon Boczkó Gyula Fotó: a szervezők

A tapolcai testnevelés és sport kitüntetés pedig Siklósi Gergelyé lett.

Az év sportolójának Juhász Judit sakkozót választották a tapolcaiak.

A hagyományos gála a díjátadást követően vacsorával folytatódott, majd remek hangulatú bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!