edzőknek tartanak ingyenes továbbképzést

2020.02.11. 18:05

Stratégiai szövetséget kötött három veszprémi sportszervezet

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), a Veszprémi Egyetem SC (VESC), valamint a Pannon Egyetem Testnevelés és Sport Intézete (PE TSI) lépett szövetségre egymással.

B. Virág Rita

A partnerség, az együttműködés egyáltalán nem új keletű, mert 2015-ben az egyetem és a VEDAC egy keretmegállapodást kötött a Sport és Tanulás programra vonatkozóan. Most a szervezetek képviselői viszont úgy fogalmaztak, magasabb szintre és szélesebb körre kiterjesztve képzelik el a közös munkát.

– A VEDAC szakemberei szerepet vállalnak az intézetünk által koordinált sportedző képzésben, valamint a VESC-cel karöltve több versenyt és rendezvényt bonyolítottunk le közösen. A PE TSI motivációja a VESC-cel közösen az, hogy az egyetemi sportszolgáltatásokat, az infrastruktúrát, az egészséges életmódot megalapozó tudást megosszuk a veszprémiekkel is – hangsúlyozta Edvy László, a PE TSI intézetigazgatója.

A VESC ügyvezető elnöke, Szentessy Balázs arról beszélt, az egyesületük (és persze jogelődjeik) az idén ünnepli megalapításának hetvenedek évfordulóját.

– Az egyetemen is fontos feladatokat látunk el a kötelező testnevelésórák biztosításával, de a város egyik legnagyobb sportköre vagyunk, hiszen öt szakosztályt működtetünk, beleértve az NB I/B-s kosarasokat és az NB II-es röplabdásokat – fogalmazott.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója ismertette az első lépéseket: tavasszal ingyenes, mindenki számára nyitott sportszakmai előadásokat szerveznek neves előadókkal.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője kiemelte, bekapcsolódnak a hagyományos Egyetem Kör futóverseny lebonyolításába.

– A három szervezet úgy tervezi, a sportszakmai tudást, erőforrást megpróbálja egymás javára fordítani, közös projekteket valósítanának meg. Az eddigi közös munka remek alap egy eredményorientált, hosszú távú szövetségre – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!