Kiemelt képzési központ maradt

2020.03.30. 11:00

A pápai utánpótlás egyesület női vonalon is eredményesen dolgozik

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) benyújtotta pályázatát a kiemelt képzési központ státusz elnyerésére, melyet a szövetség ismét pozitívan bírált el, így a PELC Fejlesztési Központ maradt.

Haraszti Gábor

A PELC női csapatai évek óta szerepelnek a különböző pontvadászatokban Fotó: archív

Az Magyar Labdarúgó szövetség (MLSZ) elnöksége hét éve fogadta el a női labdarúgás fejlesztési tervét, amellyel a szövetség stratégiai, kiemelten fejlesztendő ágazatává emelte a női szakágat.

Az MLSZ a magyar női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára a 2020/2021-es bajnoki évre újból kiírta pályázatát a „Kiemelt Képzési Központ” minősítés, és az ezzel járó, a TAO-támogatási rendszeren keresztül igénybe vehető többlettámogatási lehetőség elnyerésére. Az MLSZ női szakága 2016-ban írta ki először ezt a pályázati lehetőséget, mellyel a célja az volt, hogy a kiválasztott sportszervezetek, a többletforrások birtokában a korábbinál nagyobb intenzitású, magasabb minőségű, nagyobb játékos-létszámot érintő képzést folytathassanak.

A PELC női csapatai évek óta szerepelnek a különböző pontvadászatokban Fotó: archív

A Kiemelt Képzési Központ-minősítést és az ezzel járó többletfinanszírozási lehetőséget a pályázaton győztes sportszervezetek – legfeljebb húsz klub – egy bajnoki évre kapják meg. A Fejlesztési Központok célja – elsősorban a női labdarúgás térképén korábban „fehér foltnak” számító területeken – a női utánpótlás teljes vertikumának kialakítása és versenyeztetése (foglalkoztatása), valamint az NB-s felnőtt női csapat működtetése, vagy annak előkészítése. A pápai utánpótlás-klub évek óta magas szintű, eredményes munkát folytat női vonalon (is), a szövetség pályázatukat pozitívan bírálta el, így az egyesület női szakága a következő évadra ismét kiérdemelte a Kiemelt Képzési Központ – Fejlesztési Központ minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!