Olyan hangulat lesz, mint az edzőmeccsen

2020.03.14. 07:00

A VLS Veszprém hazai pályán nyerni szeretne

A vasárnapi ünnepnap miatt a labdarúgó NB III valamennyi találkozóját szombaton 14.30 órai kezdettel rendezik, ez alól nem kivétel a VLS Veszprém–Ménfőcsanak találkozó sem.

Bényi Kálmán

A VLS hazai pályán nyerni szeretne

Fotó: Penovác Károly/Napló

A tavaszi nyitányon a Mol-Fehérvár II. vendégeként 1-1-es döntetlent ért el a VLS Veszprém alakulata.

– Rosszul kezdődött a találkozó számunkra, mert a bemelegítésnél Dobsa Gergő megsérült. Öt perc volt rá, hogy átszervezzük a csapatunkat. Az első húsz percben nem is találtuk a ritmust, aztán a kapott gól fejlövésként ért minket, azonban ezt lábon kihordtuk. Fokozatosan átvettük a játék irányítását, uraltuk a meccset. Jó erőfelmérő volt, remek visszajelzést kaptam arról, hogy a játékosaim fizikálisan rendben vannak. Reális az iksz – összegzett Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője.

Szombaton 14.30-kor a negyedik helyezett Ménfőcsanak látogat a veszprémi stadionba. Az ősszel a két csapat 1-1-es döntetlenre végzett egymással, ám azóta a vendégeknél edzőváltás volt, és a játékoskeretben is történtek változások.

A VLS hazai pályán nyerni szeretne Fotó: Penovác Károly/Napló

– Rendkívül jó fizikumú srácok alkotják a csapatot, amelyből öten-hatan legalább 190 centiméter magasak, vagy annál magasabbak. Ezért külön felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy ne ajándékozzunk ellenfelünknek pontrúgásokat, mert azokat könyörtelenül ki fogják használni. Ráadásul Dobsa kiesésével egy jól fejelő, jó fizikumú védőt kell nélkülöznünk – hangsúlyozta a szakvezető.

Pető Tamás kitért rá, hogy a totális zárt kapus mérkőzésnek nagy valószínűséggel edzőmeccsérzete lesz, s aki ehhez jobban tud alkalmazkodni, azé a három pont. A már említett Dobsára és Gálfi Norbertre nem számíthat sérülés miatt a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!