Polányi meglepetés a megye I-es rajton

2020.03.02. 11:03

Megmutatjuk, kik kerültek be az első idei forduló álomcsapatába

Elrajtolt a tavaszi idény az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban. Az első idei forduló egy komoly meglepetést hozott, az ősszel gyengélkedő magyarpolányiak nyerni tudtak az élcsapat Tihany vendégeként. Nem csoda, hogy Piri Ottó együtteséből hárman is bekerültek a játéknap legjobbjai közé.

Horváth Gábor

A fürediek (csíkos mezben) kicsit nehezen lendültek játékba, de végül biztosan fektették két vállra a pétieket 

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kezdjük is ezzel a meccsel! A Magyarpolány SE már a második percben megszerezte a vezetést a jóval esélyesebb tihanyiak otthonában. A házigazda gyorsan egyenlített, ezután viszont nem tudott mit kezdeni a harcos, szervezett és a küzdelmet erővel is jól bíró vendégekkel. A második félidő elején ismét előnybe került a Polány, és ezután már csak helyzetek akadtak, amelyek mindkét oldalon kimaradtak (1-2).

Piri Ottó legénységéből többen is kimagaslót nyújtottak, mi Kócsár László kapust, a rengeteget dolgozó és a vezetést megszerző Bencsik Dávidot, valamint a hajrában óriásit mentő Bukovics Mátét emeltük ki.

Négy gólt, két kiállítást és döntetlent hozott a Badacsonytomaj-Gyulafirátót találkozó (2-2). A vendégek fél órát voltak emberhátrányban, Balta Norbert duplájával mégis sikerült pontot gyűjteniük, a sok helyzetet elpuskázó hazaiaktól Pintér Márton került be csapatunkba.

Szarka Martin törte meg a jeget Tapolcán, a vendég Kristály játékosa a 60. percben talált a hazaiak hálójába, az ajkai csapat végül 2-0-s sikert aratott.

A forduló rangadóját az úrkútiak nyerték meg, Garai Péter gárdája Korpos Tibor duplájával és Lang István találatával gyűrte le otthon (3-1) a Fűzfői AK-t.

Potyogtak a gólok Várpalotán, ahol a Devecser vendégeskedett. A VBSK gyorsan előnybe került, a friss devecseri szerzemény Sáringer Dávid azonban fordítani tudott. A folytatásban aztán a hazaiaknál is jött egy dupla, Kiss Ádám (ő került be a forduló csapatába) talált be kétszer gyorsan egymás után. A palotaiak végül 4-2-re nyertek, azaz az új edző Csrepka Tamás sikerrel mutatkozott be a kispadon.

Kicsit nehezen lendült játékba az éllovas Balatonfüredi FC a szervezett Péti MTE ellen, a hazaiak végül begyűjtötték a pontokat (3-0), a BFC kulcsembere Henn Márk volt, aki eredményes játékkal járult hozzá a sikerhez.

A triplázó Burcsik Martin vezérletével kiütéssel győzött a Balatonalmádi SE, amely 10-1 arányban múlt felül a Sümegi VSE-t.

A 17. forduló válogatottja, kapus: Kócsár László (Magyarpolány SE).

Hátvédek: Lang István (Úrkút SK), Bukovics Máté (Magyarpolány SE), Szarka Martin (Ajka Kristály).

Középpályások: Pintér Márton (Badacsonytomaji SE-Bonvino), Bencsik Dávid (Magyarpolány SE), Balta Norbert (Gyulafirátót SE), Burcsik Martin (Balatonalmádi SE).

Támadók: Kiss Ádám (Ada-Bau Várpalotai BSK), Korpos Tibor (Úrkút SK), Henn Márk (Balatonfüredi FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!