Az összes mérkőzést szombaton rendezik

2020.03.13. 07:00

Megye I: újabb derbi Úrkúton

Kiegyen­lített, izgalmas összecsa­pást hozhat az MTD Hun­gária megye I-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának derbije, amelyen a harmadik helyen álló úrkútiak a negyedik Tihanyt fogadják.

Horváth Gábor

A Balatonalmádi SE (a képen Hoffer Levente) a Péti MTE otthonában lép pályára

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Péti MTE (10.)–Balatonalmádi SE (5.): A Balatonalmádi remek tavaszi kezdés után az éllovas balatonfüredieket nem tudta meglepni, a múlt héten 1-0-ra kikapott idegenben. Kozma Csaba csapatára Pétfürdőn sem vár könnyű meccs, a PMTE vereséggel rajtolt, ám az előző körben önbizalmat tudott gyűjteni (Devecser–Pét 1-4).

Badacsonytomaji SE Bonvino (7.)–Balatonfüredi FC (1.): Bár a tomajiak idén még veretlenek (egy siker, egy döntetlen), nincs sok esélyük a sokkal nagyobb játékerőt képviselő Füreddel szemben. A két együttes őszi meccse 6-0-ás BFC-sikert hozott.

TIAC VSE (9.)–Sümeg VSE (15.): A tapolcaiak fontos győzelmet arattak a múlt héten (Gyulafirátóton gyűjtötték be a három pontot), és ezzel tettek egy lépést a középmezőny felé. Ezzel szemben a Sümeg továbbra is hátul araszol, pontosabban áll, mert az idei első két bajnokin egyaránt kikapott.

Magyarpolány SE (12.)–Gyulafirátót SE (13.): Mindkét csapat számára kiemelt fontosságú ez az összecsapás, hiszen a felek ugyanúgy 17 ponttal rendelkeznek. A Polány a tihanyi bravúrsiker után beleszaladt a pofonba a Kristály vendégeként, de így is esélyesebbnek tűnik. A Rátót idén egy pontot szerzett, s a két meccsen mutatott teljesítménynél többre lesz szüksége a folytatásban.

Csetény SE (11.)–Ajka Kristály (2.): Két győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Kristály, és semmi nem utal arra, hogy az ajkaiak sorozata most megszakadhat. A papírforma szerint a Csetény legfeljebb megszorongathatja vetélytársát.

Úrkút SK (3.)–Tihanyi FC (4.): A játéknap rangadóját Úrkúton rendezik, a riválisok között épp egy győzelemnyi a távolság. Az úrkútiak kezdték jobban az esztendőt, Korpos Tiborék a Fűzfőt és a Herendet is magabiztosan fektették két vállra, a Tihany meglepetésre kikapott otthon a Magyarpolánytól, utána viszont a Csetényen „bosszulta meg” (5-0) a kisiklást. Szoros, kemény küzdelemre van kilátás.

A Balatonalmádi SE (a képen Hoffer Levente) a Péti MTE otthonában lép pályára Fotó: Pesthy Márton/Napló

Herendi PSK (16.) – Ada-Bau Várpalotai BSK (8.): A herendiek pontszerzéssel rajtoltak idén (a Cseténnyel ikszeltek), majd kikaptak otthon az Úrkúttól. Ha szeretnének ellépni az utolsó helyről, sikereket kell elérniük. Erre akár a Várpalota ellen lehet is esély, attól függ, a VBSK melyik arcát mutatja.

Devecser SE (14.)–Fűzfői AK (6.): Nehéz tavasz vár a Devecserre, ez már az első két körben megmutatkozott. Egyértelműen a FAK az esélyesebb, azzal együtt, hogy az élmezőnybe igyekvő alakulatnál azért sokszor döcög a szekér. A fűzfőiek kikaptak Úrkúton, múlt héten aztán győztek a Várpalota ellen egy szoros meccsen.

A 19. forduló összes mérkőzését szombaton, 15 órai kezdettel rendezik, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében, zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!