Rengeteg kitüntetés talált gazdára

2020.03.03. 19:32

Sportembereket díjaztak Füreden

Sportvezető és olimpikon vitorlázó kapta meg idén a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést, amelyet más díjakkal egyetemben ünnepélyes keretek között adtak át nemrég a Balaton Szabadidő Központban.

Horváth Gábor

20200228 Balatonfüred Balatonfüred Sportjáért elismerések átadása Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A város hagyományos sport díjátadójának idén is a Balaton Szabadidő Központ Panoráma terme adott otthont. Számos kitüntetés talált gazdára, az elmúlt időszak legeredményesebb sportolóit egyesületenként szólították ki.

Az elismeréseket Hári Lenke és Holczer András alpolgármesterek adták át, a Balatonfüred Sportjáért díjakat pedig Bóka Istvántól kapták meg az érintettek.

Ebben az évben a település önkormányzata Bene Tamásnak, a Balatonfüredi KSE ügyvezető elnökének, illetve Vadnai Benjaminnak, a Balatonfüredi Yacht Club olimpikon vitorlázójának adományozott Balatonfüred Sportjáért kitüntetést.

Vadnai Benjamin olimpikon vitorlázó és Bóka István polgármester
Fotó: Penovác Károly/Napló

Bene Tamás sokszoros válogatott, magyar bajnok-, és kupagyőztes játékosként került Balatonfüredre, az akkor másodosztályú kézilabdacsapathoz. Jelentős szerepe volt abban, hogy az együttesnek sikerült kivívnia az NB I-be kerülést, majd visszavonulását követően technikai vezetőként, elnökségi tagként szolgálta a klubot, majd ügyvezetői feladatot kapott. Az egyesület életének meghatározó szereplője, ahogyan a füredi kézilabdázók fogalmaznak: „Nincs az a nagy, vagy akár a legkisebb feladat, amit ne végezne el. Mondhatni ő a lendkerék a klub motorjában.”

Bene Tamás Balatonfüredi Kézilabda SE elnök és Bóka István polgármester
Fotó: Penovác Károly/Napló

A Junior Prima Primissima díjas Vadnai Benjámin fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet. Az ifjúsági világbajnok már 2016-ban ott volt az olimpián és az idei, tokiói ötkarikás játékokra is kvalifikálta magát.

A 2020-as balatonfüredi sport díjátadó tovább kitüntetettjei, Ronin Judo Alapítvány:

Bartus Brigitta, Bartus Melinda, Bartus Gergő.

Petőfi Sportkör: Kupcsik György.

Balatonfüredi Ökölvívó Klub: Brunet Viktor, Almás Péter.

Balaton-Party Kerékpáros Egyesület: Bergmann Ernő.

Balatonfüredi Taekwon-do Klub: dr. Tatay Judit, Vajky László.

Balatonfüredi Futball Club: Balogh Janka, Lengyel Alma Ágota.

Balatonfüredi Futball Club Tömegsport Szakosztálya: Tóth József, Fábri László.

Balatonfüredi Sport Club: Láng Gáspár.

Balatonfüredi Kispályás Labdarúgó Szövetség: Majer Tamás, Dallos András.

Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesület: Fejes Zsuzsanna, Horváth Mária, Jakócs György.

Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club, labdarúgó szakosztály: A Veszprém megyei bajnokság U14-es korosztályában első helyezést elérő csapat. A megyei futsal bajnokság U15-ös korcsoportjában harmadik helyezett együttes. A BUSC U16-os, aranyérmes gárdája. Az U11-es ezüstérmes alakulat. A megyei futsal bajnokságban első U17-es és U19-es csapatok.

Vízilabda szakosztály: Eszenyi Bernadett.

Kosárlabda szakosztály: Gönczöl László.

Acro Dance SE: Brandl Tünde, Csák Regina, Franzl Hajnalka, Domonkos Dorina, Gazsi Rebeka, Giron Réka, Huszka Laura, Horváth Csenge, Kálmán Nelli, Kovács Petra, Lenti Dorina, Straub Zoé, Tóth Tímea, Tatai Viktória, Tromler Kata Rebeka, Vas Alexandra, Vas Vivien, Tromlerné Rusz Rita és Tromler Kálmán.

Az Acro Dance Sportegyesület tagjai
Fotó: Penovác Károly/Napló

Szent Benedek Röplabda Akadémia: Milodanovic Andrea, Skoric Nevena, Fáth Kinga, Rummel Petra, Kormos Mihály.

Fazekas Motorsport: Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter.

Balatonfüredi Kézilabdasport Egyesület: Andó Arián, Bóka Bendegúz, Máthé Domik, Szöllősi Balázs, Kemény László, Csoknyai István, Szathmári János, Kőhegyi Ákos, Tóvizi Tamás, Vajda Huba, Kárpáti Krisztián, Bradanovits Barnabás.

Balatonfüredi Yacht Club: Keller András, Baráth Gábor, Németh Péter, Bartos Zoltán, Gerendy Zoltán, Vadnai Jonatán, Szamódy Tamás, Nagy Bendegúz, Sigmond Soma, Fehér Zsombor, Szabó Ádám, Kis-Kapin Karina, Vida Róza, Zink Leon, Lackó Sára, Lackó Dávid, Fehér Szonja, Pintér Kristóf, Dávoti Gréta, Dávoti Tamara, Rácz Viktória, Héjja Marcell József, Bodnár Hanna, Csomai József, Edelényi-Szabó Viktor, Sigmond András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!