Három favorit is akad

2020.04.20. 18:39

A Felsőörs vezeti a megye III keleti csoportjának tabelláját

Rendkívül szoros a mezőny eleje az MTD Hungária megyei harmad­osztály Keleti csoportjában, ahol a Felsőörs, Balatonalmádi, Balatonkenese hármas fej fej mellett áll az élen.

Horváth Gábor

A Balatonkenese VSE csupán egy alkalommal maradt alul az idényben és a harmadik helyen áll a csoportban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogyan arról már beszámoltunk, jelenleg szünetelnek a magyar futballpontvadászatok. Egyelőre nem született döntés arról, hogy befejezik-e az idei szezont, s ha lesz folytatás, akkor az mikor, milyen formában történik. Mindez nyilván elsősorban a járványhelyzet alakulásától függ majd.

Addig is nézzük, hogy állnak megyénk labdarúgócsapatai! Aktuális cikkünkben a megye III keleti csoportját tekintjük át.

A bevezetőben említettük: nagyon szoros az élmezőny a keleti csoportban, ahol a résztvevők 14 fordulón vannak túl, a tavaszi fél évből egy játéknapot tudtak megrendezni a bajnokságok felfüggesztését megelőzően.

Az első három helyezett közül csak a második Balatonalmádi SE II lépett pályára (és nyert magabiztosan) a március 14-én rendezett körben, az éllovas Felsőörs mérkőzése elmaradt, a harmadik Balaton­kenese pedig szabadnapos volt.

A Balatonkenese VSE csupán egy alkalommal maradt alul az idényben és a harmadik helyen áll a csoportban Fotó: Penovác Károly/Napló

A felsőörsiek eddig 30 pontot gyűjtöttek ebben az idényben, 10 siker mellett két alkalommal maradtak alul, épp a két nagy rivális, az Almádi és a Kenese tudta legyőzni őket. Mindkét meccset idegenben vívta a Felsőörs, tehát az idei nagy rangadók otthon lesznek, amennyiben folytatódik a pontvadászat.

Az éllovashoz hasonlóan a Balatonalmádi SE II is kétszer szenvedett vereséget, a kilenc győzelem mellett két döntetlenje akad.

Érdekesség, hogy a Balatonkenese VSE eddig csupán egyszer kapott ki, októberben Bakonynánán, kilenc siker és két döntetlen a további mérlege. A csapatnak jók a kilátásai, Felsőörsre ugyan utaznia kell, a Balatonalmádival viszont otthon vív derbit.

A fenti hármas nagyjából azonos esélyekkel pályázik a bajnoki címre, ugyanakkor a negyedik Tihany-Balatonszőlős, valamint az ötödik Hárskút sem áll rosszul, és még jobban is állhatnának, ha utóbbi két bajnokijukon nem mutatnak gyengébb formát.

Jelenleg így néz ki a megye III keleti csoportjának tabellája:

1. Felsőörs (12 meccs után) 30 pont, 2. Balatonalmádi SE II (13) 29, 3. Balatonkenese (12) 29, 4. Tihany-Balatonszőlős (13) 25, 5. Hárskút (13) 24, 6. Márkó (13) 21, 7. Bakonynána (13) 19, 8. Nagyesztergár (13) 17, 9. Olaszfalu (13) 15, 10. Bakonybél (13) 13, 11. Jásd-Csetény (12) 9, 12. Pécsely (13) 6, 13. Eplény (13) 3.

A góllövőlista élmezőnye: 1. Polgár Gábor (Balaton­kenese) 20 gól, 2. Barcza Bálint (Bakonybél) és Lendvai Károly (Balatonalmádi SE) 18-18, 4. Mühlbauer Tamás (Hárskút) 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!