Százszázalékos teljesítmény

2020.04.06. 19:40

Megvédte címét a megyei diákolimpián a Noszlopy Gáspár Gimnázium

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) március 11-én felfüggesztette versenyrendszerét a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos kormányzati intézkedésekre reagálva. Sorozatunkban azokat a diákolimpia-verse­nyeket tekintjük át, amelyeknek még a rendelkezés előtt volt esedékes a megyei vagy területi, országos döntőjük, azaz idén meg tudták őket rendezni.

Horváth Gábor

Különdíjak is gazdára találtak, balról Bodnár Mikolt, Turcsi Dorina és Horváth Panna Pillerin. Utóbbi lett a döntő legeredményesebb játékosa

Forrás: Veszprém Megyei Diáksport Egyesület

Az egyik ilyen megmérettetés az V–VI. korcsoportos leány kosárlabdázók B kategóriás megyei döntője volt. A versenynek, amelyen négy iskola csapata vett részt, az ajkai sportcsarnok adott otthont.

A résztvevők két játéknapon léptek pályára és mindkét alkalommal körmérkőzéseket játszottak egymással, ezután alakult ki a végeredmény.

A megyei döntőben a tavalyi bajnok Noszlopy-iskola bizonyult a legjobbnak, méghozzá nagyon magabiztos teljesítménnyel, a veszprémiek mind a hat meccsüket megnyerték, az ellenfelek maximum megszorongatni tudták a címvédőt.

A második helyen az ajkai Bródy végzett, megelőzve a pápai Reformátust és a balatonfűzfői Övegest.

Eredmények, első kör: Bródy–Öveges 59-12, Noszlopy–Református 40-12, Református–Öveges 52-2, Noszlopy–Öveges 66-4, Bródy–Református 23-10, Bródy–Noszlopy 22-28.

A második körben: Bródy– Öveges 61-6, Noszlopy–Református 16-14, Református–Öveges 36-2, Noszlopy–Öveges 62-6, Bródy-Református 25-15, Noszlopy–Bródy 37-31.

A végeredmény: 1. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém, 2. Ajkai Bródy Imre Gimnázium és AMI, 3. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, 4. Veszprémi SZC Öveges József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Balatonfűzfő.

Különdíjak is gazdára találtak, balról Bodnár Mikolt, Turcsi Dorina és Horváth Panna Pillerin. Utóbbi lett a döntő legeredményesebb játékosa Fotó: Veszprém Megyei Diáksport Egyesület

A győztes együttes névsora: Bodnár Mikolt, Bodonyi Anna, Faragó Lilla, Juhász Kinga, Kun Dorottya, Marosi Dzsenifer, Mátyás Vivien, Nagy Viktória, Papp Hanna, Papp Mercédesz, Végh Viktória. Testnevelő: Palotai Nándor.

A csapatok legjobbjai, Noszlopy: Bodnár Mikolt,

Református: Turcsi Dorina, Öveges: Máté Dorina; Bródy: Horváth Panna Pillerin.

A bajnokság legeredmé- nyesebb játékosa: Horváth Panna Pillerin (Bródy), 77 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!