Most a házimunkától sem riad vissza

2020.04.21. 19:13

Nagyon szeretne már a pályán lenni a válogatott veszprémi futsalos

Nehezen telnek a napok. Ezzel kezdi beszélgetésünket Tatai József, a 1. Futsal Club Veszprém válogatott gólvágója, akit ezekben a napokban talán az vigasztalhat némileg, hogy eljár futni és a kutyájával is el tud menni sétálni.

Juhász-Léhi István

Tatai József szerint mindenkinek áldozatokat kell hoznia a járvány miatt

Fotó: Penovác Károly/Napló

– A csapattársaimmal beszélve egyértelmű, hogy nekik is nagyon nehezen telik ez a leállás – nyilatkozta Tatai József a Naplónak.

– Hozzá vagyunk szokva a komoly terheléshez, a napi edzésekhez, a meccsekhez, ezért nekünk különösen lassan telnek a napok. Persze, most a legfontosabb az, hogy mindenki gyógyuljon meg, és ne okozzon még nagyobb problémát a vírus, hiszen az egészség a legfontosabb. Azt is el kell fogadnunk, hogy mindenkinek áldozatokat kell hoznia ebben a helyzetben, és sokkal jobban oda kell figyelnünk a másikra.

A veszprémi futsalosok gólkirálya elmondta, a csapatsportokban a közös edzést, gyakorlást semmi sem pótolja.

– Szörnyű kimondani, de egy hónapja már, hogy nem rúgtunk labdába – jelentette ki szomorúan Tatai. – Ez is nagyon hiányzik, de ha azt mondanák, hogy kezdünk, nekem két hét bőven elég lenne, ugyanis az erőnléttel nem lehet probléma, hiszen edzéstervet kaptunk a leállás után.

A csapatkapitány őszintén beszélt arról is, hogy ez az év nagyon rosszul alakult számukra. Amíg egy éve minden meccsen melléjük állt a szerencse és mindig jól jöttek ki a nehezebb helyzetekből, addig idén semmi sem sikerült. A gárda az alapszakaszban a nyolcadik helyen végzett a tízcsapatos mezőnyben, így a tavalyi sikeres évad után idén csak az alsóházban folytathatta a rájátszást, a kiesés ellen kell küzdeniük.

Tatai József szerint mindenkinek áldozatokat kell hoznia a járvány miatt Fotó: Penovác Károly/Napló

– Pedig mi belülről azt éreztük, együtt van a csapat. Nagyon jó az edzőnk, és a taktikánkkal, a játékfelfogásunkkal sincs gond. Nem tudom, miért is állunk ott, ahol, ám sajnos úgy látszik, most az alsóházban a helyünk – utalt a helyezésükre a támadó.

Kiemelte: tavaly neki is jobban ment a játék, ebben a bajnoki szezonban többet várt magától.

– Ha most nem 17 gólt rúgok, hanem 25-öt, akkor lehet, hogy a felsőházban szereplünk – vélte Tatai József, aki elárulta, a jelenlegi helyzetben még a házimunkára is jut ideje. A spíler egyébként a lakhelyéhez közeli pályára jár ki erősíteni, de ha teheti, kifut Nemesvámosra vagy Kádártára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!