visszapillantó, foci magyar kupa 2015

2020.05.06. 09:14

A dudariak nagy szezonja – amikor a megye II-es kiscsapat a bajnoki cím mellé a kupaaranyat is begyűjtötte

Éledezik ugyan, de még nem indult be a sportélet hazánkban. A koronavírus-járvány miatt a legtöbb bajnokságot lefújták, sok versenyt töröltek, vagy halasztottak el. Edzések már vannak, mérkőzések, versenyek nincsenek. A kényszerpihenő lehetőséget ad arra, hogy visszatekintsünk, és felelevenítsünk egy-egy érdekes Veszprém megyei sporteseményt a múltból.

Horváth Gábor

A dudariak boldogan emelték magasba a kupát a Perutz-stadionban

Fotó: Archív

Sorozatunk első részében „csak” öt évet megyünk vissza az időben. A 2014/2015-ös szezon volt a második, amikor a Magyar Kupában Veszprém megyei érmeseket hirdettek. Ez azt jelentette, hogy a csapatok vetélkedhettek a megye legjobb (amatőr) együttese címért, ami remek helyi ízt, igazi presztízst adott a kupának.

Hat forduló alatt alakult ki a legjobb négy mezőnye, a kvartett elődöntőt vívott, majd a helyosztók következtek.

Az elődöntőben alulmaradt a címvédő Csetény SE, amely a Balatonalmádi SE-étől kapott ki (2-0), a másik ágon pedig meglepetésre a megye II-es Dudar SE jobbnak bizonyult (4-2) a megye I-es Úrkút SK-nál. Érdekesség, abban az idényben mindkét csapat bajnoki címet szerzett saját pontvadászatában és a dudariak felkerültek a megyei első osztályba. Na, de visszatérve a kupasorozatra, izgalmas helyosztókra készülhettek a résztvevők és szurkolóik.

Mondhatjuk, hogy a megyei labdarúgás ekkor ezekre a csatákra figyelt, a megye I-es pontvadászat 2015. június 6-án, szombaton befejeződött (a megye II másnap ért véget), s már csak a kupaviadal zárása volt hátra az idényből. Kedden rendezték a bronzmeccset, szerdán pedig a finálét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága megadta a módját a sorozat zárásának, a helyszín és a körítés egyaránt különleges volt, a harmadik helyért az ajkai városi stadionban küzdöttek a felek, a finálénak pedig a pápai Perutz-stadion adott otthont.

A bronzmérkőzésen az úrkútiak voltak az esélyesebbek és sikert is arattak, Tróbert Attila a 66. percben megszerezte a vezetést a megye I-es bajnoknak, s hiába egyenlített a 82. percben a csetényi Kovács Kálmán, a véghajrában (a 90. és a 92. percben) Keller Tamás és Korpos Tibor is a kapuba talált, 3-1. Az úrkútiak így a bajnoki arany mellé abban az évben egy megyei kupabronzot is begyűjtöttek.

A fináléban a magasabb osztályban szereplő Balatonalmádi SE számított papíron erősebbnek, de látva a dudariak szezonját (komoly lendületben volt a gárda), nem igazán lehetett esélyest választani. Izgalmasnak ígérkezett az összecsapás.

A 16. percben a dudariak szerezték meg a vezetést, egy remekbe szabott akció végén Barcza Bálint volt eredményes, 1-1. Barcza a megye II-es pontvadászatban is nagy formában volt abban az idényben, 28 találattal övé lett a gólkirályi cím, és még a kupadöntőre sem fogyott el az ereje...

Szüksége is volt rá a csapatának, mert a 31. percben a Balatonalmádi kiegyenlített, Csordás Máté egy védelmi hibát kihasználva talált a hálóba, 1-1.

A 36. percben büntetőhöz jutott a Dudar, Barcza értékesítette a 11-est, 2-1.

A második félidőben nem tudott új erőket mozgósítani a tartalékos Balaton-parti alakulat, a dudariak taktikus játékkal múlták felül ellenfelüket. A végeredményt, ki más, Barcza Bálint állította be, miután kis túlzással kicselezte a fél Almádit, 3-1.

A dudariak boldogan emelték magasba a kupát a Perutz-stadionban
Fotó: Archív

A Dudar SE a Mits – Vachtler, Kiss, Takács D., Turner – Takács P., Pilise (Bognár), Takács L. (Dávid), Kuti (Nagy J.) Barcza (Molnár ), Simon (Horák) összeállítású együttessel nyerte meg a 2015-ös Veszprém megyei kupafinálét a stadionba kilátogató, lelkes közönsége legnagyobb örömére.

A mérkőzést követően természetesen hatalmas ünneplés kezdődött, a dudariak kapitánya, Kiss Sándor óriási üdvrivalgás közepette emelte magasba a kupát. „Rosszul kezdtünk, de megnyugodtunk, és a második félidőben már a mi akaratunk érvényesült” – nyilatkozta a mérkőzést követően a Naplónak Nagy Krisztián, a győztes rendkívül boldog mestere, aki abban a szezonban két sorozatban is sikerre vezette csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!