"Jövőre is szívesen eljövök"

2020.05.30. 17:11

Bajnokoknak rendezett ügyességi versenyt a Napló

Sporttörténelmi pillanatok tanúi lehettünk szombaton délelőtt: Veszprém nyolc kiemelkedő személyisége vívott ádáz küzdelmet a Napló első ügyességi versenyén. Az akadályok között Kónya Ádám találta fel legjobban magát, a város első téli olimpikonja vehette át a győztesnek járó trófeát.

B. Virág Rita

20200530 Veszprém Ki lesz a legjobb? A Napló ügyességi versenye a megye ismert sportolóinak Rasovszky Kristóf úszó Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A koronavírus-járvány miatt ínséges időszakot élünk, a megyei sportélet gyakorlatilag megállt. Lapunk sportrovata ezért úgy gondolta, megpróbál változtatni ezen. Ügyességi versenyt szerveztünk, ahová nyolc különböző sportág jeles képviselőjét invitáltuk meg.

Rasovszky Kristóf nyíltvízi úszó világ- és Európa-bajnok, Kónya Ádám, Veszprém első téli olimpikon sífutója, Strommer Soma, a Ninja Warrior győztese, magyar bajnok falmászó, Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott átlövője, Tatai József, az 1. Futsal Club Veszprém válogatott játékosa, Kiss Gergő sokszoros magyar bajnok futó, Mozsdényi Dávid, a VEDAC diszkoszvetője és edzője, valamint Vass Szilárd, a VLS Veszprém labdarúgója örömmel fogadta el meghívásunkat. Mindannyian egyetértettek abban, alig várták, hogy újra versenyezhessenek.

A bajnokok tornáját szombat délelőtt rendeztük meg az Erdész utcai sporttelepen. Ezúton is köszönet Lantai Balázsnak, a VFC USE szakmai vezetőjének, aki a helyszínt rendelkezésünkre bocsátotta.

Az akadálypályát Nagy Patrik, a Kossuth iskola testnevelője, a Sportolj Velünk SE edzője találta ki és építette fel.

A nyolc résztvevő két négyes csoportban körmérkőzést játszott, majd az első két helyezett az elődöntőben folytatta, az alsó ágon az azonos pozíciót elérők pedig a hetedik és az ötödik helyért csatáztak. A viadal Rasovszky Kristóf és Strommer Soma párharcával kezdődött meg. Az úszó alaposan bemelegített, hiszen egy kora reggeli edzés után érkezett meg, ahol közel tíz kilométert tempózott le. A falmászó pedig remek teljesítménnyel meg is szerezte első győzelmét. Raso viccesen megjegyezte, jó a pálya, csak az a baj, az első medicinlabda-cipelésnél el is fáradt.

A másik ágon Kónya-Tatai párharccal kezdődtek meg a csoportküzdelmek. A futsalosok csapatkapitánya az ügyességi feladatig jól tartotta magát, ám a karikákkal meggyűlt a baja, és a pontosan, precízen célzó sífutó megszerezte első győzelmét.

Az első kvartettből Strommer Soma és Ligetvári Patrik jutott a négy közé, Kiss Gergő az ötödik helyért, míg Rasovszky Kristóf a hetedikért játszhatott tovább.

A szervezők rutintalanságát jól jelzi, hogy egyáltalán nem számítottunk rá, kialakulhat hármas holtverseny. A csoportot Kónya Ádi biztosan nyerte, de Vass Szilárd, Mozsdényi Dávid és Tatai Joci egyaránt egy-egy sikert könyvelhetett el. Ki kellett alakítani köztük a sorrendet, ezért ők újra összecsaptak. Szilárd vívta ki az elődöntős szereplést, Joci az ötödik, Dávid a hetedik helyért folytathatta.

A helyosztókon Raso aztán megszerezte első győzelmét, ahogy ő fogalmazott, a legjobbkor, így övé lett a hetedik hely Mozsdényi Dáviddal szemben. Az addig a karikákkal és bójákkal nem túl szoros barátságot ápoló Tatai Joci ezúttal tökéletesen zárta le a futamot, négyből négy próbálkozása célba ért, és ezzel ötödik lett az SVSE villámléptű futójával, Kiss Gergővel szemben.

Ligetvári Patriké lett a bronz a feltámadó szélben, bár Vass Szilárd végig jól tartotta magát.

A finálé, ahol hat karikát kellett a négy bójára rádobni, remek csatát hozott: Strommer Soma ügyesen kezdett, de Kónya Ádi ledolgozta a hátrányát, és 6-4-re behúzta a döntőt.

- Nagyon jól éreztem magam, kellően nehéz volt a pálya. Soma gyorsabb volt, ám a bójákkal meggyűlt a baja, így nyerni tudtam. Különösen tetszett, hogy nyolc különböző sportág képviselője mérhette össze tudását. Jövőre is szívesen eljövök – fogalmazott a bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!