A legtöbb bajnokság befejeződött az idényben

2020.05.27. 07:00

Így szerepeltek a megyei asztaliteniszezők

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) döntésének értelmében az Extraliga végső küzdelmeitől eltekintve lezárult a 2019/2020-as szezon. Lássuk, hogyan szerepeltek megyénk csapatai!

Horváth Gábor

Az ajkai Pad Franciska az NB I-ben és az NB II-ben is játszott

Fotó: Jelli Mark

Korábbi cikkünkben már kitértünk a Veszprémi Asztalitenisz SE szereplésére, a klub több pontvadászatban is képviseltette magát: első számú csapata az NB II-ben játszott, és az ötödik helyen állt a felfüggesztés előtt.

Az Ajkai Bányász SK női alakulata az NB I északnyugati csoportjában szerepelt, és a negyedik helyen végzett az ötcsapatos mezőnyben. Az ajkai együttest Pad Franciska, Tóth Nóra és Pad Lina alkotta.

Az NB II-es vegyes (férfi-női) pontvadászat északnyugati csoportjában a Bányász (Ficzay István, Kurali Barna, Pad Franciska, Palatin József) 14 mérkőzés után a tizedik helyen állt. A Veszprémi Asztalitenisz SE – már említett – egyes számú együttese (Józsa Gábor, Felleg Gábor, Iker István, Epinger Márton) itt volt ötödik. Az NB III közép-dunántúli mezőnyében a Veszprém megyei csapatok közül a Balatonalmádi AK (Nyúl Christian, Tóth Sándor, Karsai Krisztina, Penk Zoltán) szerepelt a legjobban, a BAK a harmadik pozícióban tanyázott, ugyanannyi pontot szerezve, mint a második Polgárdi. A Veszprémi Rendőr SE I (Kurdi Róbert, Nyitrai Csaba, Minyó János, Benkó Lajos) a tizedik volt, a Veszprémi Asztalitenisz SE II (Ihász Máté, Zsuffa Ádám, Kovács Gábor, Bakonyi Adrián) pedig a tizenkettedik.

Ami a megyei pontvadászatot illeti, az idő előtti szezonzárás a Balatonfüredi FC egyes számú csapatát érte az első helyen. A Balaton-partiak egy meccsel többet játszottak, mint a második Veszprémi ASE III. Az állás: 1. Balatonfüredi FC I (8 meccs után) 21 pont, 2. VASE III (7) 19, 3. Veszprémi Rendőr SE (8) 16, 4. Pápa és Környéke ASE (7) 14, 5. Balatonfüredi FC II (7) 9, 6. Ajka Bányász SK II (5) 5.

A MOATSZ elnöksége nemrégiben úgy határozott, hogy befejezettnek tekinti a 2019/2020-as szezont, és nem hirdet végeredményt. Legalábbis a legtöbb bajnokságban. Ez alól kivételt jelent az Extraliga, amelynek négyes döntőjét – várhatóan június végén, zárt kapuk mögött – megrendezik.

A férfiaknál a PTE PEAC Kalo-Méh, a CVSE-Swietelsky Jufa Hotels, a Hed-Land Sportcsarnok SE és a Szerva ASE alkotja a tervek szerint a final four mezőnyét, a nőknél pedig az SH-ITB Budaörsi 2i SC, a Budapesti Erdért SE, a Kecskeméti Spartacus és KT., valamint a Statisztika PSC.

Az ajkai Pad Franciska az NB I-ben és az NB II-ben is játszott

A többi pontvadászatnál a szövetség döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett kiírások nem folytatódnak. A MOATSZ értesítése szerint kiesők nem lesznek, ahol a feljutók a lejátszott mérkőzések alapján egyértelműen megállapíthatók, ott az ezt kiharcoló csapatok magasabb osztályba léphetnek.

Ahol matematikailag még nem dőlt el a feljutó kiléte, ott egy operatív testület vizsgálja meg a helyzetet, és dönt a feljutókról. Amennyiben ez a testület sem tud igazságos döntést hozni, úgy a szövetség reményei szerint talán augusztusra már enyhülnek annyira a körülmények és a szabályozások, hogy az érintett csapatok osztályozót tudjanak játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!