Hároméves szerződést kötött

2020.06.15. 20:12

Csoknyai István lett a Budakalász edzője

A Balatonfüredről távozó Csoknyai István lett a Budakalász NB I-es férfi kézilabda-együttes vezetőedzője.

B. Virág Rita

Csoknyai István és csapata szeretne bejutni a Magyar Kupa négyes döntőbe

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt az érintett egyesület jelentette be hivatalos közösségi oldalán, ahol egyáltalán nem érdemtelenül, Csoknyai Istvánt mint sztáredzőt mutatják be.

Mint kiderült, teljesen kicserélődött csapattal és szakmai stábbal vág neki a 2020/21-es bajnoki évadnak a Budakalász gárdája. Csoknyai István vezetőedző munkáját Hajdu Tamás másodedzőként segíti, míg a szakmai igazgatói posztot Gúnya Péter tölti majd be.

– Hat gyönyörű évet töltöttem Füreden – mondta Csoknyai István –, ahol folyamatosan az élmezőnybe kerülés, illetve e a nemzetközi porondon való szereplés volt a cél. Kalászon most természetesen mások a prioritások: az első évben szeretnénk biztosan, izgalmak nélkül benn maradni az NB I-ben, azt követően pedig stabil elsősosztályú csapattá válni – nyilatkozta Csoknyai mester, aki azt is hozzátette, nem szokatlan feladat számára a csapatépítés, hiszen a tóparti egyletnél is minden évben új gárdát kellett összeraknia.

– Itt is azt várják tőlem, hogy minél több fiatalt építsek be a felnőttek közé. Ez egyáltalán nem idegen tőlem, nagyon fontosnak tartom, hogy minél több tehetség kapjon lehetőséget – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!