Egységes csapat

2020.06.06. 07:00

Több szakosztályban is asztaliteniszeznek a Veszprémi Rendőr SE versenyzői

A klub NB III-as csapata a tizedik pozícióban zárta a befejezettnek nyilvánított szezont, a megyei bajnokságban szereplő együttes pedig a harmadik helyen állt. Így szerepeltek a Veszprémi Rendőr SE asztaliteniszezői az elmúlt hónapokban.

Horváth Gábor

Fazekas Anna (balra) és Gárdonyi Nóra egyaránt remek eredményeket ért el az elmúlt idényben

Forrás: Veszprémi RSE

– A Magyar Országos Asztalitenisz-szövetség döntése értelmében a nemzeti bajnokságban az idényt lezártnak nyilvánították, így befejeződtek az NB III. küzdelmei is, ahol a közép-dunántúli csoportban a Veszprémi Rend­őr SE a 10. helyen végzett – mondta el Bélafiné Bakó Katalin szakosztályvezető, edző.

Beszámoltunk róla, hogy a koronavírus-járvány miatt az asztaliteniszezők is abbahagyták a különböző küzdelemsorozatokat, s a legtöbb kiírást befejezettnek nyilvánították. A megyei csapatbajnokságokat is befejezték, Veszprém megyében a VRSE második együttese a harmadik helyet szerezte meg.

– Az első és a második számú csapat játékosai egy komplex veszprémi pingpongos műhely felnőtt tagjai. Ez a műhely, megfelelő tornaterem hiányában, két helyszínen és három szakosztály keretében működik Veszprémben. A felnőttek többsége a rendőrségi tornateremben edz, és játssza a bajnoki mérkőzéseket a VRSE asztalitenisz-szakosztályában, míg az utánpótláskorúak többsége a Kossuth iskola tornatermében gyakorolhat. Az itt edződő ifjak a Centrum SE keretein belül működő asztalitenisz-szakosztály játékosai, s eredményeik figyelemre méltóak – tudtuk meg Bélafinétól, aki kiemelte: legtapasztaltabb ifjúsági játékosaik elindulhattak a megye II-es csapatbajnokságban, amely a 2019–20-as idényben igen nagy népszerűségnek örvendett, összesen tizenkét együttes versengett egymással. Az egyik háromfős csapatot a lányok alkották, akik kölcsönjátékosként a Veszprémi Egyetemi SC asztalitenisz-szakosztályát képviselték (Gárdonyi Nóra, Szabó Viktória és Guzmits Viktória), a fiúk csapata pedig a Centrum SE égisze alatt versenyzett (Pósfai Márton, Tislér Levente, Nagy Zsombor és tartalékként Bálint Balázs). Mindkét csapat remekül helytállt a felnőttek között.

Fazekas Anna (balra) és Gárdonyi Nóra egyaránt remek eredményeket ért el az elmúlt idényben Fotó: Veszprémi RSE

Az utánpótlás-korosztály részére kiírt kétfős megyei bajnokságban is igen eredményesen versenyeztek a fiatalok: a Victory csapat (Gárdonyi Nóra és Szabó Viktória) nem vesztett mérkőzést, és az Ichiro csapat (Nagy Zsombor, Bálint Balázs) is csak egyet, a Victory ellen.

– Az egyéni versenyek közül kiemelkedően szerepeltek a játékosok a diákolimpián. A csapatversenyben a megyei diákolimpián második helyet szerzett a Kossuth iskolások csapata, Nagy Zsombor, Bálint Balázs és Kiss Botond, mindhárman a Centrum SE játékosai. Az egyéniben Gárdonyi Nóra második, Fazekas Anna és Pósfai Márton harmadik helyet szerzett. Áldozó Borbála és Nagy Zsombor pedig a korosztályában megnyerte a megyei diákolimpiát, ezzel jogot szerzett az országos döntős részvételre. A Karcagon lebonyolított versenyen Áldozó Borbála az első helyen végzett, értékes pontokat szerezve az egyetemi felvételihez – tudtuk meg az edzőtől, aki megjegyezte: a veszprémi pingpongos műhely a lokális széttagoltság ellenére is egységes csapatként működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!