Távozik a kapitány

2020.07.02. 23:16

Sümeg után Izlandon folytatja pályafutását a Kaposi házaspár

Nem számíthat tovább a Sümegi RE NB I.-es férfi röplabdaegyüttese csapatkapitányára, a klub utánpótlásért felelős szakmai vezetőjére, Kaposi Tamásra és feleségére, az egylet utánpótlásedzőjére, Kaposi-Pető Tamarára.

B. Virág Rita

Kaposi Tamás és Kaposi-Pető Tamara nyár végén Izlandra költözik

Forrás: SRE

A Kaposi házaspár augusztustól Izlandon folytatja tovább pályafutását.

Kaposi Tamás lapunknak elmondta, 2012 óta áll kapcsolatban egy menedzserrel, aki minden évben több remek ajánlattal bombázta. Az idén viszont feleségével úgy döntöttek, a családalapítás előtt szívesen világot látnának, kipróbálnák magukat külföldön is, ezért az idén az ajánlatokat alaposan áttekintették.

– Öt országból hat ajánlatot kaptunk. Franciaországból ketten, Svájcból, Ciprusról, Izraelből és Izlandról érdeklődtek. Utóbbi olyan szerződést kínál számunkra, amelyet nem tudtunk visszautasítani – mesélte a röplabdás.

A játékos még nem árulta el, melyik városról, klubról van szó, de azt megosztotta velünk, hogy az új egyesületük női és férfi csapata is másodosztályban szerepel. Kaposi Tamás a férfiegyüttesnél játékos-edzőként vállal munkát, a női csapatnak pedig a vezetőedzője lesz, valamint egy utánpótlásgárdát gardíroz majd. Felesége, Tamara az említett női együttesben játszik majd, és természetesen az utánpótlás-nevelésben is lesznek feladatai.

– Izgatottan várjuk a ránk váró kihívásokat. Egyelőre áprilisig szól a szerződésünk. Az elsődleges célkitűzés, hogy a felnőtt csapatokat az élvonalba juttassuk. Szép feladat előtt állunk, de nemcsak azért, mert nekünk kell új alapokra helyezni, megújítani egy feltörekvő egyesületet, hanem azért is, mert bepillantást nyerhetünk egy számunkra ismeretlen ország kultúrájába, sportéletébe is. Szeretnénk mielőbb elsajátítani az izlandi nyelvet, ám az edzések egyelőre angol nyelven zajlanak majd – tudtuk meg.

Kaposi Tamás és Kaposi-Pető Tamara nyár végén Izlandra költözik
Fotó: SRE

Augusztusig Tamás és Tamara segít a sümegi klubnak megfelelő edzőket találni, akik átveszik a feladataikat. Bőven akad majd teendőjük az új trénereknek, hiszen Tamás a felnőtteknél másodedzői szerepet is betöltött, az utánpótlás szakmai munkáját irányította, és több korosztályos csapatot vezetett. Tamara szintén több korcsoportban végzett kiemelkedő munkát.

A Sümegi RE a 2020/21-es évadban is az NB I.-ben indul, Kaposi Tamás az egyik legponterősebb játékosa, csapatkapitánya volt a felnőtt csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!