kiemelkedő színvonal

2020.08.25. 10:57

Három napon át teniszeztek a szeniorok Balatonfüreden

Rekordszámú, 127 résztvevővel, és idén 49. alkalommal szervezték meg a Szent István napi Szenior Nemzetközi Tenisztornát Balatonfüreden, a Kiserdőben augusztus 20-22 között, amelyen a nők 40, a férfiak 45 év felett indulhattak.

Kovács Erika

Amberger Árpád (balról) Szekrényes Zsolt és Márton Kálmán a balatonfüredi szenior tenisztornán

Forrás: Balatonfüredi Petőfi Sportkör

Fotó: GAZSIJOZSEF

A legidősebb résztvevő egy 78 éves férfi volt. Hajba Csaba, a Veszprém Megyei Tenisz Szövetség (VMTSZ) és az idén 85 éves, 150 tagú Balatonfüredi Petőfi Sportkör elnöke, aki hatodik a hazai páros ranglistán a szeniorok között, a szervezők képviseletében elmondta, idén rekordszámú, összesen 127 nevezés érkezett a tornára, amelyen a hazai sportolók mellett részt vettek szlovák, román, olasz és amerikai versenyző is. A tornát a kiserdei hat salakos teniszpályán rendezték meg, több versenyszámban. A rendezvény kiemelkedő színvonalát jelzi, hogy azon a magyar tízes ranglista 30 versenyzője részt vett.

Amberger Árpád (balról) Szekrényes Zsolt és Márton Kálmán a balatonfüredi szenior tenisztornán
Fotó: Balatonfüredi Petőfi Sportkör

A tornát idén a hivatalos nemzetközi minősítéssel ismerte el a londoni székhelyű International Tennis Federation (ITF), a londoni Nemzetközi Teniszszövetség. A sikeres szervezésben részt vett mások mellett Barbarics Tamás nemzetközi versenybíró, valamint Mészáros Károly, a Petőfi Sportkör elnökségi tagja, versenyigazgató. A balatonfüredihez hasonló, többnapos versenysorozatból Magyarországon csak néhányat rendeznek meg a Magyar Tenisz Szövetség tagszervezete, a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért égisze alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!