Telekom Veszprém–THW Kiel

2020.08.31. 07:00

Hétvégén SEHA-liga-döntő lesz

Elmaradt a Telekom Veszprém–THW Kiel férfikézilabda-gálamérkőzés. Ezzel egy időben kiderült, hétvégén a magyar rekordbajnok pályára léphet a SEHA-liga négyes döntőben.

B. Virág Rita

20200828 Veszprém Bajnoki kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros-fekete) - Budakalász Kézilabda Zrt (sárga) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Elmaradt a Telekom Veszprém vasárnapra tervezett, THW Kiel elleni gálamérkőzése. Ezen a találkozón búcsúztatták volna Nagy Lászlót, Momir Ilicset, Sterbik Árpádot és Fazekas Nándort is. A klub közleményt adott ki, amelyben tudatta, a találkozó előtt mindkét csapat játékosait és az edzői stábot letesztelték, ezek eredménye negatív lett. Viszont felmerült a gyanú, hogy a veszprémi együttes tágabb környezetében valaki koronavírus-fertőzött lehet, ezért a két gárda közösen úgy döntött, a biztonság érdekében elhalasztják a derbit. Mindeközben kiderült, a Telekom Veszprém játék nélkül bejutott a SEHA-liga négyes döntőjébe, amelyet péntektől vasárnapig tartanak meg a horvátországi Zadarban.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A SEHA-liga 2019/20-as évadjában a bakonyiak még lejátszották az első negyeddöntőt a szerb Vojvodina ellen, amit megnyertek 31-26-ra, de a másodikat már nem tudták megrendezni a Covid-járvány miatt. Most 10-0-ával a SEHA a Veszprémnek adta a második meccset, mert a Vojvodina nem tudott elutazni a visszavágóra.

A Telekom pénteken 18 órától a Meshkov Breszt ellen lép pályára, a bronzmeccset és a döntőt vasárnap tartják. A másik ágon a horvát PPD Zagreb és az északmacedón Vardar Szkopje találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!