pápai pontok

2020.08.30. 20:47

Tovább tart a Balatonfüredi FC nyeretlenségi szériája

A tópartiakat ezúttal a megyei rivális, Perutz FC Pápa verte meg teljesen megérdemelten.

B. Virág Rita

20200830 Balatonfüred NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés Balatonfüredi FC (piros) - Perutz Pápa (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Borús, de fülledt időben, szép számú nézőközönség előtt kezdődött a megyei rangadó.

A mérkőzés elején rögtön a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és lendületes támadásokat vezettek a szervezetten védekező hazaiak ellen, akik láthatóan a gyors kontrákra rendezkedtek be.

Az első negyedóra végén ellaposodott a játék és bár továbbra is a Pápa birtokolta többet a labdát, de jobbára a két 16-os között folyt a játék és komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 40. percben egy ártalmatlannak tűnő helyzetben szerezte meg a vezetést a Perutz: Böröczky a hazai térfél közepének baloldaláról végezhetett el bedobást, és az elmélázó hazai védők között az előre lopakodó Nagy Tamás a kapu jobb oldalába csúsztatott, 0-1.

A második félidő 76. percéig semmi érdemleges nem történt, továbbra is meddő mezőnyjáték folyt a pálya középső részében. Ekkor némileg váratlanul növelte előnyét a vendégcsapat: az egymásra váró hazai védők között a baloldalon Skriba lépett ki, nagy helyzetben közeli lövését Szmola kapus bravúrral a felső kapufára tolta, azonban a kipattanó labdára csak a nem sokkal korábban beálló Irmes érkezett és 8 méterről, félfordulattal a hazai kapu baloldalába lőtt, 0-2.

 

A gyenge támadójátékot bemutató hazaiak csak megnehezíteni tudták a nagyobb játékerőt képviselő vendégek dolgát.

BFC–Perutz FC 0-2 (0-1)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Muhari. Balatonfüredi FC: Szmola – Sowunmi, Géringer, Pápai, Csikós, Markó, Tetézi, Schillinger, Burucz, Szalai, Bene. Edző: Sowunmi Thomas. Perutz FC Pápa: Szigeti – Bence, Császár, Szilágyi, Kalász, Hanzl, Szabó Zs., Koronczai, Nagy T., Skriba, Böröczky. Edző: Lengyel Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!