Külhoni meccs

2020.09.28. 18:15

A sérülések mellett a meccshiánnyal is meg kell küzdenie a BKSE-nek Szlovéniában

Hosszú szünet után szeptember 29-én Szlovéniában lép pályára a Balatonfüredi KSE, amely az RK Trimo Trebnje vendégeként harcol meg azért, hogy részt vehessen a kézilabda Európaliga csoportkörében.

Horváth Gábor

20200730 Balatonfüred Sportcsarnok. NB I-es kézilabda felkészülési meccs: Balatonfüredi KSE (kék)-Dabas Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az NB I-es ­kézilabdacsapat hétfőn utazott a találkozó helyszínére, amely Novo Mesto lesz. A tét a csoportkörbe kerülés az EHF-kupát idén felváltó Európa-ligában.

A párharc azután vált egymeccsessé, hogy a balatonfürediek stábjában akadt egy koronavírus-fertőzött. A Trebnje és a BKSE múlt kedden Szlovéniában, 29-én pedig Füreden játszott volna a továbbjutásért, ám a magyar csapat az eredeti időpontban nem tudott utazni, és a szabályok értelmében a továbbjutás sorsa így egy találkozón dől el idegenben.

A jó hír az, hogy a balatonfüredieknél nem terjedt el a vírus, a csapat két negatív tesztet is produkált, mielőtt útra kelt volna.

György László vezetőedzőnek persze akad gondja, Petar Topic és Pulay Gábor egyaránt sérüléssel küzd.

A tét a csoportkörbe kerülés az EHF-kupát idén felváltó Európa-ligában Fotó: Pesthy Márton/Napló

A BKSE ráadásul jó ideje nem játszott mérkőzést, legutóbb csaknem két és fél hete, szeptember 13-án lépett pályára utoljára a gárda. A korábbi klasszis Uros Zorman vezette RK Trimo Trebnje mind a négy bajnokiját megnyerte ebben a szezonban és második helyen áll a szintén százszázalékos Celje mögött az első ligában. A szlovének az Európa-liga selejtezőjének első körében a portugál Belenenses csapatát múlták felül kettős győzelemmel. A balatoniak kiemeltek voltak az első fordulóban.

Az összecsapás 18.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!