Nemcsak a szintemelkedést gyűrték le, a tájékozódás sem volt könnyű

2020.09.02. 07:00

Nehéz pályán is jól szerepeltek a veszprémi futók

Kétnapos, két fordulóból álló, országos rangsoroló tájékozódási futóversenyt rendeztek a Vértes hegységben, ahol a Veszprémi Honvéd SE sportolói összesen tizenhárom érmet vehettek át.

B. Virág Rita

A Veszprémi Honvéd SE dobogósai Fotó: VHSE/Lantai Lili

A Várgesztest övező erdőben egy középtávú, valamint egy rövidített, normál távú futamot bonyolítottak le.

A meredek hegyoldalakkal tagolt területen a legerősebb kategóriában (F/N 21A) a nőknek mintegy 300–400 méter, a férfiaknak 400–500 méter körüli szintemelkedést kellett legyűrniük az útvonalválasztástól függően megtett kilenc, illetve 12 kilométer körüli távo­kon. A fiatalabb és az idősebb versenyzők (10-től egészen a 75 éves korosztályig) is a számukra kihívást jelentő feladatot kaptak. A pályák teljesítése tájékozódási szempontból is feladta a leckét a nevezőknek, az indulók jelentős részének a vártnál hosszabb idő alatt sikerült az ellenőrzőpontokat megtalálva célba érnie. A változatos domborzatú, ösvényekben gazdag terepen ezúttal a megfontoltabb haladás bizonyult a sikeres taktikának.

A nyári hőségben lebonyolított megmérettetésen a Veszprémi Honvéd SE tájfutói közül tizenhárman is dobogós helyen végeztek összetett időeredményük alapján.

A Veszprémi Honvéd SE dobogósai Fotó: VHSE/Lantai Lili

Eredmények. Férfi. F14B: 2. Kovács Jeromos. F16B: 2. Gaschler Máté. F18B: 2. Bálint Benedek, 3. Bálint Ádám. F21BR: 3. Gaschler Gábor. F40A: 1. Molnár Zoltán. F50A: 3. Prill László. F70A: 2. Korbély Tibor. Női. N18B: 3. Lantai Boróka. N21A: 1. Mérő Dominika. N21BR: 1. Csizmadia Ágnes, 3. Mérő Edit. N50A: 2. Németh Zsoltné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!