Újabb magyar bajnoki

2020.09.12. 11:00

Otthonában lép pályára a Telekom

A jövő heti Bajnokok Ligája-rajt előtt még a magyar bajnokságban vannak kötelező megoldandó feladatai a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, amely vasárnap 18 órától a Ceglédi KKSE-t fogadja.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Továbbra is erőltetett tempóban zajlik a magyar bajnokság lebonyolítása a koronavírus-járvány miatt, ezért vasárnap újra pályára lép a Telekom Veszprém.

David Davis együttese szerdán vendégként szerepelt a Veszprém Arénában az újonc VKKFT ellen, ám a sikeréhez kétség sem férhetett, 37-21-re nyert. Legközelebb szintén egy „friss” gárda lesz az ellenfél, a Cegléd ugyanis az NB I/B-ből került fel a legjobbak közé.

Nagy Károly tanítványai az előző idényben három ponttal vezették a pontvadászatot, amikor félbeszakadt a pandémia miatt a bajnokság. Az MKSZ nekik is lehetőséget biztosított az élvonalban, akárcsak a Veszprémi KKFT-nek.

Nyáron a ceglédiek igyekeztek megerősíteni keretüket, amikor biztossá vált az NB I.-es szereplés, leigazolták például a Grundfos Tatabányától a válogatottat is megjárt Pásztor Ákost, a veszprémi nevelésű Gyene Norbertet és Balatonfüredről az irányító Németh Balázst is. Kállai Martin a Váci KSE-től, Teleki Levente a Balmazújvárostól, Sinkovits Benjámin pedig a Budakalásztól érkezett. De itt játszik a rutinos Mazák Martin is.

A Cegléd eddig két meccset vívott, előbb 31-19-re kikapott a Ferencvárostól, aztán hazai pályán 23-21-re legyőzte a Dabast.

A veszprémiek győzelmi esélye elvitathatatlan, inkább csak az a kérdés, ki kap pihenőt a szerdai, Nantes elleni BL-derbi előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!