A vártnál nehezebb siker

2020.09.30. 20:59

Petar Nenadics igazi vezére volt a Telekom Veszprémnek

Megszenvedett a két pontért a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Motor Zaporizzsja ellen.

Bényi-Virág Rita

Forrás: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

HC Motor – Telekom Veszprém

34-37 (18-17)

Zaporizzsja, 500 néző. V.: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).

HC Motor Zaporizzsja: Maroz- Gyenyiszov 4, Puhovszki 1, MALASINKSAS 4 (1), BOHAN 6, Orbovics 4, KOZAKEVICS 6 (2). Csere: Viunik (kapus), HORIJA 6, Burzak 1, Molina Cosano. Edző: Gintaras Savukinas.

Telekom Veszprém: Corrales – NENADICS 10 (2), Jahija 2, Blagotinsek, Borozan 5, Nilsson 3, Manaszkov 1. Csere: Cupara (kapus), Marguc, Markussen 2, MAQUEDA 5 (1), MORAES 6, Mahé 1, Strlek 1, Siskarjov 1. Edző: David Davis.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

A harmadik forduló előtt hétfőn valamennyi veszprémi játékost és stábtagot újra leteszteltek és miután mindenkinek negatív eredményt hozott a Covid-teszt, így kedden elutazott Ukrajnába a magyar csapat.

A veszprémiek keretéből ezúttal Lékai Máté, Ligetvári Patrik, Székely Márton és Kent Robin Tönnesen maradt ki.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, öt perc alatt kilenc gól esett. A veszprémiek öt találatából Jahija és Nenadics kettőt-kettőt vállalt, Borozan pedig egyet.

Corrales is bemutatta első védését, de Bohant nem bizonytalanította el, hiszen egymás után többször is megtalálták a beállót a társak. Borozan hiába bombázott a kapuba, bántóan sokszor hibázott Bohannal szemben, aki zsinórban hármat vágott (9. perc: 7-8).

Kozakevics egyenlített egy eladott labda után, szerencsére az újabb veszprémi technikai hiba után Corrales ziccert hárított.

Az első negyedóra végéhez érve Nilsson növelte kettőre a veszprémi előnyt. Ahogy azt már megszokhattuk, Davis mester cserélt, Markussen első ízben szerepelt a veszprémi színekben BL-meccsen, rajta kívül Maqueda, Moraes és Mahé is pályára lépett. Utóbbi hetest lőhetett, azonban Maroz kivédte lövését.

Markussen megszerezte első BL-gólját is, egy remek átlövésből.

A túloldalon Obrovics volt és Kozakevics volt eredményes, egyenlített a Motor (18. perc: 11-11).

Rendre a Telekom vezetett, azonban nem védekezett túl jól és a házigazdák újra és újra egyenlítettek (25. perc: 14-14).

A 26. percben időt kértek a hazaiak, majd ezt követően a nagy szívvel küzdő ukránok megszerezték a vezetést (27. perc: 16-15). Horija kapott kiállítást, ez a Motornak már a harmadik két perces büntetése volt, majd Nilsson harcolt ki hetest. Nenadics biztos kézzel pattintotta a kapuba a labdát (16-16).

A félidő utolsó perceiben az ukránok már nem adták ki kezükből a vezetést, a megszokottnál sokkal gyengébben védekező Veszprém ellen (18-17).

Malasinkas és Moraes dupláival indult a második etap (20-19), majd Gyenyiszov ziccere után 21-19-re vezetett a Zaporizzsja.

Egyre idegesítőbb volt a helyzet, Nenadics próbált javítani rajta, nyolcadik góljával döntetlenre mentette az állást, majd Nilsson találatával fordított a Veszprém (40. perc: 24-25).

Szerencsére Moraes is biztos kézzel értékesítette a helyzetét (26-28), ám nehezen akarta megadni magát a Motor. Maqueda lendített egyet a Veszprém játékán, zsinórban lőtte góljait és először vezetett három a vendég együttes (48. perc: 28-31).

Nenadics villant, így saját védőt kapott, Davis mester azonnal időt kért. Lauge, Jahija és Mahé érkezett, mégis a fontos pillanatban Strlek szerzett gólt (58. perc: 33-36). Nenadics tizedik találata zárta le a találkozót, ahol megszerezte a kötelező két pontot a Veszprém, de a vártnál jóval nehezebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!