Megvan!

2020.09.06. 22:21

SEHA-Liga győztes a Veszprém!

Corrales kapus bravúrjaival, Lékai és Nenadics remek játékával egy pillanatra sem volt kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt elnyújtott 2019/20-as évadban a Telekom Veszprém nyeri a SEHA-Liga döntőjét a HC Vardarral szemben.

Bényi-Virág Rita

Gold Medal Match - Vardar 1961 vs Telekom Veszprem, Final Four - SEHA - Gazprom league, Zadar ,06.09.2020 , Mandatory Credit © Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Fotó: SEHA Photo

HC Vardar-Telekom Vp.

28-35 (12-15)

Zadar. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). HC Vardar: Risztovszkij – Cupic 3 (1), Walczak 4, Vekic, KALARAS 6, Taleszkij, Gyibirov 1. Csere: Cantegrel (kapus), JOTIC 4, Dissinger 2, Jagurinovszkij 1, Vujin 3, Georgijevszkij 2, Gadza, Dimitriszkij 2. Edző: Stevce Alusovszkij.

Telekom Veszprém: CORRALES – Siskarjov 1, Maqueda 3, LÉKAI 4, Nilsson 4, BOROZAN 3, Strlek 3 (1). Csere: BLAGOTINSEK, NENADICS 5, Jahija 3, Moraes 4, Marguc 1, Manaszkov 4. Edző: David Davis.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Harmadik SEHA-Liga győzelmére készült a HC Vardarral szemben a Telekom Veszprém alakulata. A 2015-ben és 2016-ban is győztes bakonyiak remekül kezdtek, Corrales bravúros védéseket mutatott be a hét emberrel támadó Szkopje ellen, míg a túloldalon Lékai vezetésével 4-1-re elhúzott a Telekom.

Lékai üres kapus találata után időt kért a Vardar, s bár Walczak szépített, Nilsson szinte azonnal válaszolt. A 10. perchez érve Strlek iramodott meg, ekkor már 7-3-ra vezetett a Veszprém.

Fotó: SEHA Photo

Apró hibák után két gólra zárkózott fel a Vardar (5-7), azonban akárhányszor Borozanhoz került a labda, tudni lehetett, hogy az akció góllal végződik (5-8).

Risztovszkij nem igen találkozott a labdával, a helyére Robin Cantegrel kapus érkezett és visszaállt a Szkopje a hat-hat elleni játékra. Nenadics, Jahija, Moraes kapott lehetőséget.

Nenadics azonnal két góllal mutatkozott be, ráadásul remek passzt adott Nilssonnak, s ekkor már hat góllal vezetett a Telekom (20. perc: 7-13). A Szkopje kért időt, aztán Cupic talált be, majd Nenadics ült le két percre. Az emberelőnyt azonban szerencsére nem tudta kihasználni az északmacedón gárda, mindkét oldalon egy-egy találat esett (25. perc: 9-14).

Fotó: SEHA Photo

Corrales bravúrt, bravúrra halmozott, Gyibirov, Jotic és Vujin sem tudott túljárni az eszén. Aztán a Szkopje elképesztően szerencsés gólt szerzett, Corrales kétszer is védett, harmadszor Cupichoz pattant a laszti, akinek a lövése a veszprémi kapus testéről pattant a hálóba (12-15).

Gyors szélső gólokkal indult a második felvonás (33. perc: 13-17). Szerencsére Corrales ott folytatta, ahol az első etapban abbahagyta, így aztán nem tudott közelebb zárkózni a rivális.

A Vardar védekezést váltott, 5+1-es variációval próbálkozott, ám Nilssont egymás után nagyszerűen játszotta meg Lékai (35. perc: 15-19). Jotic és Maqueda is beköszönt, majd Lékai találata után megint ötre hízott a különbség (16-21).

Fotó: SEHA Photo

Lékai cikázott végig a pályán, már a negyedik góljánál tartott, erre Vujin hatalmas lökettel válaszolt. A veszprémi irányító azonban újra régi fényében tündökölt, ha nem lőtt kapura, akkor kiváló passzokkal tömte a társakat, ezúttal Moraest hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Aztán ügyes labdaszerzést követően Marguc lódult meg, és először hét gólos volt a különbség (45. perc: 18-25).

Nehezen viselte a kialakult helyzetet Gyibirov, dühösen meglökte a nála 40 kilóval nehezebb, de jóval békésebb Blagotinseket, amiért kiállították két percre. Az emberelőnyt Nenadics két góllal használta ki.

Fotó: SEHA Photo

A hajrát a Vardar egy 3-0-ás szériával nyitotta meg (51. perc: 22-28). Jahija három góllal válaszolt, míg a túloldalon Kalaras volt rendre eredményes.

Eldőlt a meccs, most már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A Telekom Veszprém végül roppant meggyőző fölénnyel 35-28-ra legyőzte a HC Vardart, és ezzel története során harmadszor lett a SEHA-Liga győztese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!