Bajnoki címek

2020.09.23. 07:00

Több mint ezren álltak rajthoz a viadalon, veszprémiek is megmérették magukat

Zalaegerszeg adott otthont hazánk 2020. évi rövidtávú tájékozódási futó bajnokságának, amelyen újabb szép veszprémi sikerek születtek.

Horváth Gábor

A legfiatalabb korcsoportban is győztes váltónak örülhettek a veszprémiek, Gaschler Emmáék fölényes sikert arattak Fotó: VHSE

– A sportág egyik legnépszerűbb, közel 1100 főt felvonultató megmérettetésén először egy selejtező futamon vettek részt a nevezők. Landorhegyen, a város lakótelep-­jellegű, meredekebb emelkedőket is tartalmazó részén kijelölt pályákon a kategóriákból a 24 legjobb időt elérő versenyző kvalifikálta magát a délutáni döntőbe, és nyerte el ezzel a lehetőséget az országos bajnoki címek megszerzésére. A három legidősebb férfi és női kategória versenyzőinek egyfordulós volt a verseny, ők közvetlenül a döntőben indulhattak. A fináléra már Zalaegerszeg belvárosában került sor, a háztömböket kerülgetve, parkokon, átjárókon, lépcsőkön keresztül igazán trükkös útvonalválasztásokat magában foglaló terepen – tájékoztatta a Naplót Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

A másnapi rövidtávú váltóbajnokságot egy újabb, az előzőektől eltérő jellegű, kertvárosi terepen bonyolították le.

– Itt három-, illetve négyfős csapatok küzdöttek meg egymással hét kategóriában. A pályakombinációk miatt az átlagosnál jóval több ellenőrző pontot helyeztek el a rendezők egymáshoz közel levő tereptárgyakra. Így az optimális útvonalak megválasztása mellett mindenkinek a saját térképén feltüntetett kódszámokra is külön oda kellett figyelnie, egy-egy ellenőrző pont kihagyása vagy téves pont fogása a csapat kiesését okozta.

Mérő Edittől megtudtuk, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) versenyzői nagyszerű eredményeket értek el: egyéniben 10, csapatban pedig 4 éremmel, és további, bajnoki pontszerző helyezésekkel gyarapították a klub hírnevét.

– Kiemelném a bajnokok teljesítményét. Mérő Dominika magabiztosan, 1:32 perces előnnyel nyert a 20 éves női korosztályban, ezzel – a középtávú ob után – a rövidtávon sem talált legyőzőre. Molnár Attila a 40 éves férfiak mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára, majd a váltóversenyen is nyert, Széplaki Erikával és Molnár Zoltánnal csapatban a második aranyérmét is megszerezte a hétvégén. De a legfiatalabb korcsoportban is győztes váltónak örülhettek a veszprémiek: Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő és Gaschler Emma csapata valamennyi körben elsőként váltva, meggyőző fölénnyel (közel 4,5 perccel) utasította maga mögé a 14 éves kategória összes többi csapatát.

A legfiatalabb korcsoportban is győztes váltónak örülhettek a veszprémiek, Gaschler Emmáék fölényes sikert arattak Fotó: VHSE

Eredmények, rövidtávú egyéni bajnokság, férfiak, F14A: 4. Blaskó Benedek. F16A: 2. Bálint Ádám és Bálint Gergő holtversenyben. F18A: 4. Bálint Benedek. F35A: 3. Tóth Attila. F40A: 1. Molnár Attila, 3. Molnár Zoltán, 4. Vajda Balázs, … 6. Gaschler Gábor. F60A: 5. Domán Gábor. F70A: 6. Korbély Tibor. F80A: 6. Vass Tibor. Rövidtávú egyéni bajnokság, nők, N14A: 2. Gaschler Emma, 3. Ódor Laura. N16A: 4. Lantai Lili. N20A: 1. Mérő Dominika. N55A: 6. Kaszásné Boa Ágnes. N65A: 2. Wieder Ilona. N70A: 2. Komár Béláné.

Váltóbajnokság, V14: 1. Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Gaschler Emma, … 10. Molnár Boglárka, Kovács Jeromos, Nagy Bence, Barát Jázmin. V18: 3. Lantai Lili, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Lantai Boróka, … 8. Szalontai Sára, Kovács Márk, Barát Miklós, Engi Lilien. V105: 1. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán, … 3. Vajda Balázs, Gaschler-Gyeviki Nóra, Tóth Attila. V165: 5. Domán Gábor, Németh Zsoltné, Prill László. V135: 7. Gaschler Gábor, Lendvai Kati, Bálint Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!