Cardiomax SE

2020.09.04. 14:00

Ultrafutó-kihívást tartottak Pápán

A Cardiomax SE idén is megrendezte közösségi ultrafutó-kihívását, melyet a hölgyeknél Boros Anikó, a férfiaknál Hajtó György nyert meg.

Haraszti Gábor

Boros Anikó és Hajtó György nyerte a kihívást

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A pápai egyesület ötödik alkalommal várta a pápai Várkertben a futókat, ahol a szabályok rendkívül egyszerűek voltak: a hölgyek és a férfiak mezőnyében az az induló nyert, aki hat óra alatt a legnagyobb távolságot tudta teljesíteni. Összesen 24-en küzdöttek meg a hőséggel és a távval, a férfiak versenyében pedig több mint hét kilométerrel sikerült megdönteni a tavalyi rekordot.

– A férfiak közt a tavalyi győztes, Cseke Norbert idén sajnos nem tudott részt venni a kihívásban, így biztos volt, hogy ebben a kategóriában új győztest hirdetünk, a kérdés az maradt, hogy a tavaly felállított rekordokat sikerül-e megdönteni – tudtuk meg Szabó György Vilmos fő szervezőtől.

Boros Anikó és Hajtó György nyerte a kihívást
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Végül ez a férfiaknál sikerült, Hajtó György soproni maratoni futó, ironman hat óra alatt 68 kilométer feletti távot teljesített, ami egészen kiugró eredmény. A hölgyek közül Boros Anikó lett a legjobb, aki 30 lefutott kilométerrel érdemelte ki a győztesnek járó serleget. Úgy gondolom, a maratoni versenyünkhöz hasonlóan ez az underground ultra is nagyon jól sikerült. Az egyesület legközelebb a decemberi jótékonysági Mikulás-futásra várja a mozogni vágyókat – vázolta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!