rengeteg a hiányzó

2020.10.23. 14:35

A Vasas nem volt túl sportszerű az FC Ajkával szemben

Közel egy csapatnyi hiányzóval kell számolnia az ajkai labdarúgócsapatnak a vasárnapi, Vasas elleni NB II-es bajnoki mérkőzésen, miután a fővárosiak nem mentek bele a találkozó elhalasztásába.

Horváth Gábor

20200823 Ajka sportpálya. NB II Foci FC Ajka (fehér)- Szentlőrinc Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az FC Ajkánál múlt héten ütötte fel a fejét a koronavírus-járvány, a klub akkori közleménye szerint hat játékos került házi karanténba. Rajtuk kívül is akadtak hiányzók, sérülés és eltiltás miatt egyaránt estek ki játékosok a keretből.

A Veszprém megyei csapat ezzel együtt pályára lépett Szegeden, ahol 2-1-es vereséget szenvedett. A hazaiak az első félidő végén szereztek vezetést, a vendég együttes a 76. percben egyenlített, viszont egy 89. percben szerzett találattal a szegediek otthon tartották a pontokat.

– Az első félidőben nem volt sok lehetőségünk, de aztán tudtuk rendezni a sorokat és sikerült egalizálnunk. Akár a javunkra is eldőlhetett volna a meccs, mindenesetre egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna – foglalt össze Kis Károly szakvezető, aki megjegyezte: az egy dolog, hogy kulcsemberek hiányoznak, de akik bevethetőek, azok sincsenek mindannyian száz százalékos állapotban. Többen is vannak, akik ugyan visszatértek, de keveset edzettek kihagyásuk óta.

Jelenleg közel egy kezdőcsapatnyi hiányzóval kell számolniuk az ajkaiaknak, akik éppen ezért a vasárnapi bajnoki elhalasztását kérték. Az aktuális protokoll szerint ilyesmivel egy csapat egyszer élhet a szezonban, de a mérkőzés csak akkor lesz elhalasztva, ha abba az ellenfél is beleegyezik.

Nos, ez most nem történt meg. A Vasas nem szerette volna másik időpontban lejátszani a találkozót.

– Engem teljesen meglepett a Vasas hozzáállása. Nagyon sok problémánk van, ettől függetlenül természetesen mindent megteszünk a pályán azért, hogy jó eredményt érjünk el. Remek közönségünk eddig sokat segített, most viszont még a korábbiaknál is nagyobb szükségünk van a szurkolókra, kérjük, buzdítsanak minket minél nagyobb energiával – fogalmazott lapunknak Kis Károly.

Az FC Ajka (a képen elöl Soltész Dominik) a járványhelyzet miatt is nehéz helyzetbe került Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Vasas a mezőny (sőt, az ország) egyik legnagyobb múlttal rendelkező, legeredményesebb csapata. Az angyaföldiek – akik szeretnének visszakerülni az első osztályba – az utóbbi időben nem éppen a hagyományaiknak megfelelően szerepelnek. A Vasas jelenleg a harmadik szezonját tölti a második vonalban, s a fővárosi klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a következő idényben ez végre megváltozzon. Az alakulat keretét idén alaposan megerősítették, többek között olyan labdarúgók érkeztek, mint Feczesin Róbert, Radó András, Litauszki Róbert, vagy Pátkai Máté. A Vasas ennek ellenére gyengén kezdte a szezont, viszont a legutóbbi két fordulóban győzni tudott. Így a volt ajkai mester, Schindler Szabolcs legénysége jelenleg a 11. helyen áll a tabellán. Az FC Ajka a tizenkettedik.

Az összecsapás vasárnap 17 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!