Tizenkét bajnoki aranyat szereztek

2020.10.07. 11:00

Remekül szerepeltek a veszprémi szumósok

A Szigetszentmiklósi Sportcsarnok adott otthont az országos szumóbajnokságnak és Európa-bajnoki válogatóversenynek, valamint az U12-es korosztály felkészülési viadalának. A Centrum SE csapata összesen 20 fővel vett részt a megmérettetésen, és 25 kategóriába nevezte sportolóit.

Horváth Gábor

A Veszprém megyei csapat huszonöt éremmel gazdagodott

Forrás: Centrum SE

Az Európa-bajnokság válogatóversenyére – egészségügyi okokból – csak három sportolóval tudott nevezni a veszprémi egyesület, azonban ez a három fő maximálisan teljesített. Jámbor Kristóf, Albert Attila és Barnóczki Boldizsár első helyen végzett, így mindhármuk bebiztosította a helyét az Eb-re utazó csapatban.

Külön kiemelendő, hogy mindhárman egy korosztállyal idősebbeknél, magasabb kategóriában szereztek indulási jogot.

Az országos bajnokságon is remek veszprémi eredmények születtek: összesen nyolc arany-, öt ezüst- és három bronzérem került a Centrum SE sportolóinak nyakába.

Első helyezést és ezzel országos bajnoki címet szerzett Katona Martin, Takó Levente, Szűcs Botond, Tóth Krisztián, Pap Edvina, Márkus Roland, Jámbor Kristóf, valamint Kék Milán.

A dobogó második fokára állhatott Sulyok Ágoston, Nagy Dominik, Bóta Bálint, Albert Attila, illetve Barnóczki Boldizsár.

Bronzérmet szerzett Szűcs Balázs, Szalay Adrián és Gáspár Bence.

A Veszprém megyei csapat huszonöt éremmel gazdagodott Fotó: Centrum SE

Ahogy említettük, az U12-es korosztály is szerepet kapott Szigetszentmiklóson. A felkészülési versenyen szép eredményeket értek el a veszprémi fiatalok.

Aranyérmet harcolt ki Gáspár Bence, ezüstérmet vehetett át Sulyok Csanád, Szalay Adrián és Jámbor Levente. Pap Edvin, Csejtei Krisztofer bronzérmet kapott.

– Összesítve 25 érmet szerzett a csapat, amelyből 12 bajnoki cím, nyolc második és öt harmadik helyezés. Az egyesület összeredményével elégedett a szakmai stáb, és az egyéni teljesítmények is javulást mutattak – foglalta össze Janku Ferenc, a Centrum SE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!