Hoya-Pannon Egyetem

2020.10.22. 11:00

Újra idegenben játszanak a veszprémi kosarasok

Első győzelme megszerzése után csütörtökön az eddig még nyeretlen MTK vendége lesz a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi-kosárlabdacsapata az NB I/B Piros csoportjában.

B. Virág Rita

Forrás: pixabay

A veszprémiek ideiglenes otthonukban, a Március 15. úti sportcsarnokban először léptek pályára.

Baksa Szabolcs tanítványai sikeresek voltak, 85-74-re verték meg a PVSK-Cargate alakulatát.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen komfortos, minden igényt kielégítő csarnok lehet az ideiglenes otthonunk. Szerencsére a Vetési-gimnázium tornatermében hasonlóan nagy a pályánk, így a térérzettel sem volt gondunk – kezdte Baksa Szabolcs vezetőedző, aki a mérkőzésről szólva elmondta, végig kontroll alatt tartották az összecsapást, s bár akadt két kisebb mélypont a második és a negyedik negyed végén, összességében biztos sikert könyvelhettek el.

Csütörtökön folytatódik a Piros csoportos pontvadászat, a Hoya Budapestre, az eddig nyeretlen MTK gárdájához látogat.

– A fővárosiak mérlege roppant csalóka, hiszen három végig kiélezett, szoros meccset vívtak. A Pécstől és a Salgótarjántól is egylabdás mérkőzésen kaptak ki (69-71, 70-67), aztán a csoport legerősebb gárdájával, a Nyíregyházával játszottak egy nagyon izgalmas összecsapást, ahol végig pariban tudtak lenni (60-67). Nem becsüljük le őket, hazai pályán kifejezetten erősek. Ketten bajlódtak sérüléssel, Nebojsa Dukic és Szabó Péter, ám szerencsére mindketten vállalni tudják a játékot, így teljes kerettel utazunk – hangsúlyozta a találkozót megelőzően a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!