kézilabda

2020.11.04. 11:30

Európa-bajnok csapat érkezik Veszprémbe

Soha nem látott összeállításban fogadja a magyar férfi-kézilabdaválogatott Spanyolország legjobbjait az EHF Euro Cup elnevezésű torna első fordulójában november 4-én, 18.15 órától.

B. Virág Rita

Nagy László veszi kézbe az irányítást a következő két mérkőzésen Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség/Kovács Anikó

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség/Kovács Anikó

Az EHF Euro Cup elnevezésű tornán az a négy kézilabdacsapat vehet részt, amely automatikus résztvevője a 2022-es szlovák-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságnak. A két rendezőn túl az előző kontinensvetélkedő arany- és ezüstérmesének, Spanyolországnak és Horvátországnak sem kell selejteznie, így e között a négy válogatott között rendezik meg a kvalifikációs meccsekkel egy időben az EHF Euro Cupot.

Az első fordulóban a spanyolokat fogadják a Veszprém Arénában a mieink.

Kellemetlenül érintette a gárdát, hogy többen is kidőltek a sorból a koronavírus miatt, például maga a szövetségi kapitány, Gulyás István is, így a másodedző Chema Rodriguez, valamint a szövetség alelnöke, Nagy László irányítja majd a keretet szerdán és a következő, horvátok elleni összecsapáson is.

Nagy László veszi kézbe az irányítást a következő két mérkőzésen
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség/Kovács Anikó

A magyar csapat. Kapusok: Bősz Dániel (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém). Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Tóth Ádám (Dabas VSE). Jobbátlövők: Leimeter Csaba (Csurgói KK), Máthé Dominik (Elverum, norvég), Ilic Zoran (Orlen Wisla Plock, lengyel). Irányító: Hanusz Egon (Csurgói KK). Beállók: Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Veszprémi KKFT). Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Borsos Tamás (Csurgói KK), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Varga Márton (Balatonfüredi KSE). Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (FTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!