A VESC női csapata tartalékosan is győzött

2020.11.10. 18:14

Két játszma után nem tudtak újítani

Jó ideig az utolsó bajnokijukat játszották az amatőr ligákban, az NB I-ben és NB II-ben a Veszprém megyei röplabdacsapatok.

B. Virág Rita

Az NB I-ben szereplő Sümegi RE Szegeden szenvedett újabb vereséget

Fotó: Szegedi RE/Mihály István

NB I, férfi

Szeged–Sümegi RE 3-0 (22, 22, 17)

Szeged, zárt kapuk mögött. V.: Árpás, Szarka. Sümegi RE: Nagy P. 12, Fekete 4, Óhidi Ro. 1, Miklósi-Sikes, Turcsics 1, Péter 14, Majer 2, Szabó P. (liberó), Matyiák 7. Edző: Holdinger Szilárd.

A hazaiak szereztek vezetést, 6-2-re elhúztak. Ezt követően azonban 6-5-re felzárkózott a Sümeg, tíznél pedig egyenlőt mutatott a kijelző. Fokozatosan átvette az irányítást a Sümeg és szívós mezőnymunkával fordított (12-14). Sajnos előnyét nem tudta sokáig megtartani, szoros végjáték vette kezdetét (18-18). Holdinger edző 22-20-nál kért időt, azonban a hazaiak rutinosan megtartva előnyüket behúzták az első játszmát.

A második szettben a Sümeg mindent megtett az egyenlítésért, és sokáig úgy tűnt, tervét meg is tudja valósítani (4-5, 12-15, 15-17). Azonban nem dőlhettek hátra a vendégek, a Szeged minden apró hibára lecsapott (21-21). A házigazda végül 22-22-nél zsinórban három pontot ütött és máris 2-0 volt az állás.

Láthatóan kedvét szegte a vendégeknek a két elvesztett játszma, így a harmadikban a Szeged már végig vezetve, magabiztosan nyert.

Holdinger Szilárd: – Ezért kár volt ennyit utazni.

Az NB I-ben szereplő Sümegi RE Szegeden szenvedett újabb vereséget Fotó: Szegedi RE/Mihály István

NB II, női

VESC–Közgáz Junior 3-0 (14, 21, 10)

Veszprém, zárt kapuk mögött. Veszprémi Egyetem SC: Molnár-Pintér, Pusztay K., Varga, Monteiro, Pfitzner, Bozsó, Szalai, Májusi, Dordzsceren, Tóth L. (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Szokolikné Kalmár Judit: – Több hiányzó játékost kellett nélkülöznünk, így most sem tudtunk a megszokott felállásban pályára lépni. Ennek ellenére, a kicsit álmos kezdést követően csapatunk igazi örömjátékot produkált.

Szent Benedek–Haladás 0-3 (-13, -4, -8)

Balatonfüred, zárt kapuk. V.: Szabó, Kósa. Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia: Erdélyi, Horváth S., Darvasi, Felber, Spándli, Kérész, Őry. Edző: Mészáros Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!