betonon vizsgáztak

2020.11.24. 21:31

Mestereket avattak Veszprémben

ITF Taekwon-do danvizsgát tartottak a fővárosban, ahol öt veszprémi sportoló volt érdekelt.

B. Virág Rita

A veszprémi különítmény büszkén, az oklevelekkel

Forrás: Veszprémi Taekwon-do Klub

A különleges danmestervizsgát eredetileg márciusban bonyolították volna le, azonban a vírushelyzet miatt törölték az eseményt.

Szerencsére a motiváció nem fogyott el, a felkészülés nem állt meg. Egy várt nyári dátum lemondása is fokozta az izgalmakat, majd az őszi vizsgaidőpont előtt egy héttel is bizonytalanná vált, meg lehet-e tartani az eseményt. Végül Harmat László nagymester (9. dan) elé léphettek a vizsgázók, különleges engedélyekkel, és különleges körülmények között: szabadtéren, maszkban, szigorúan betartva a távolságokat (kivéve az önvédelmi részt, ahol mindenki saját edzőtársával lépett a pást helyett a betonra).

Az öt veszprémi taek­won-dós végül hibátlan gyakorlati és elméleti vizsgát tett, büszkén és a várakozástól lelkiekben is megerősödve vehették át az okleveleiket.

A veszprémi különítmény büszkén, az oklevelekkel Fotó: Veszprémi Taekwon-do Klub

Kerekes Balázs, a Veszprémi Taekwon-do Klub vezetőedzője 5. danját érdemelte ki a vizsgán.

Meilinger László, a gyermek- és ifjúsági edzések egyik edzője szintén 5. danos mester lett. Tőkés Renáta, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség sajtó- és propagandabizottságának elnöke 3. danjának örülhetett a különleges körülmények között.

Gyömörei Gyula 1. danját szerezte meg, ahogy Kurdi Panna is 1. danos mester lett a fővárosi szereplést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!