Pozitív tesztek miatt tartalékosan utazik következő meccsére a Perutz FC

A labdarúgó NB III-ban szereplő Perutz FC több játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, emiatt a pápai együttes tartalékosan utazik el a Gárdony-Agárd elleni mérkőzésre.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

- A Bicske elleni találkozóra készülve a keretből ketten megfázásra utaló tüneteket produkáltak, így szűkebb kerettel utaztunk el a meccsre – mondta Glatz Lajos ügyvezető. – A következő hét elején az említett labdarúgóknak pozitív lett a tesztje, így azonnali hatállyal öt napra felfüggesztettük az edzéseket, a csapat karanténba vonult.

Az ügyvezető hozzátette, az elmaradt Ménfőcsanak elleni bajnoki hetében újabb megbetegedések történtek, emiatt mindössze 11-en tudtak edzésre jelentkezni.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

- Kértük a november 8-ai, Agárd elleni idegenbeli meccs elhalasztását, ám ehhez a Fejér megyei klub nem járult hozzá. Ehhez kapcsolódóan szeretném megjegyezni, hogy korábban a Lipótnál a pályaválasztói jog felcserélésébe, valamint a Puskás Akadémia és a Ménfőcsanak halasztási kérelmébe is a sportszerűség jegyében beleegyeztünk. Remélem, hétvégi ellenfelünk nem kerül hozzánk hasonló helyzetbe, és nem tapasztalja meg a saját bőrén, miken is kell keresztülmennünk – fűzte hozzá az ügyvezető.

A nem túl sportszerű döntés értelmében a Perutz FC tíz mezőnyjátékossal és egy kapussal, valamint a szakmai stáb két tagjával kedden folytathatta a munkát. A Gárdony-Agárd Gyógyfürdő elleni mérkőzést november 8-án 13.30-as kezdéssel rendezik az Agárd Parkerdő Sportpályán, ahol a vendégeknél várhatóan több utánpótlás-játékos is pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!