Szegedi rangadó előtt

2020.12.17. 07:00

Elindul a SEHA-liga idénye, és a bakonyiak is résztvevők

Tizedik alkalommal rajtol ma el a kézilabda SEHA-liga, a mezőnynek a Telekom Veszprém is tagja. A bakonyiak, akik csütörtök este Szegeden szerepelnek, csak később lépnek pályára a nemzetközi pontvadászatban.

Horváth Gábor

A csapat idén is több fronton harcol, már amennyire a járványhelyzet engedi

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem marad el a közép- és kelet-európai csapatok kézi­labda-bajnoksága, a SEHA-­liga, amelynek jubileumi, tizedik idénye következik.

A mezőnynek egy magyar tagja van, méghozzá a Telekom Veszprém, amely hivatalos internetes oldalán jelentette be indulását.

Ezúttal hét ország összesen tíz klubja érdekelt a versengésben. A csapatokat két négyes csoportba sorsolták, a résztvevők a csoportkör és a rájátszás során döntenek arról, ki kerül a negyeddöntőbe. Érdekesség, hogy a Telekom Veszprém és a fehérorosz Meskov Breszt nem lép pályára a csoportszakaszban, csak a negyeddöntőben csatlakozik a továbbjutott együttesekhez. A liga vezetősége azért döntött ilyen lebonyolítás mellett, mert a koronavírus-járvány miatt a szezon hátralévő részében nagyon sűrű a versenyprogram.

A csoportbeosztás, A csoport: HC PPD Zagreb (horvát), HC Metaloplastika Sabac (szerb), HC Eurofarm Pelister (északmacedón), HC Tatran Presov (szlovák).

B csoport: HC Vardar 1961 (északmacedón), HC Motor Zaporozsje (ukrán), HC Nexe (horvát), HC Vojvodina (szerb).

A SEHA-liga küzdelem­sorozata ma a Nexe–Vojvodina összecsapással indul.

A csapat idén is több fronton harcol, már amennyire a járványhelyzet engedi
Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémiek is pályára lépnek csütörtökön, a honi élvonalban lesz jelenésük, méghozzá nem is akárhol, hanem a Szeged csarnokában.

A második helyezett fogadja az elsőt: a bakonyiak 10/10-es mérkőzés/győzelem mutatóval állnak, a Tisza-parti gárda kilenc bajnokijából nyolcat megnyert, és meglepetésre otthon három góllal kikapott a Csurgótól.

– Nagyjából tíz nap telt el a legutóbbi meccsünk óta. Kellenek a mérkőzések, mielőtt Kölnbe utaznánk, és ez lesz az utolsó lehetőségünk pályára lépni a Final Four előtt. A felkészülés szempontjából nagyon fontos a Szeged elleni találkozó. A lehető legjobban szeretnénk játszani, a négyes döntőre fókuszálva. Ehhez egy méltó ellenfelünk lesz a Szeged személyében – nyilatkozta David Davis a Telekom Veszprém internetes oldalának. A bakonyiak spanyol mestere tehát már a közelgő, az év végi Bajnokok Ligája megmérettetést szem előtt tartva küldi pályára csapatát az ősi rivális otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!