reális eredmény született

2020.12.06. 17:43

Megőrizte hazai veretlenségét a Practical-VLS Veszprém

Egy jó iramú, színvonalas mérkőzésen kétgólos hátrányból felállva mentett pontot Pető Tamás együttese a Nagykanizsa ellen az NB III Nyugati csoportjának rangadóján.

Rónai Tamás

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Practical VLS Veszprém–FC Nagykanizsa 3-3 (2-3)

Városi Stadion, zárt kapu. V.: Horváth P. (Domján, Frank)

Practical VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Gálfi, Kovács D., Rédling, Nagy R. (Keresztes), Molnár B., Vass Sz,, Somogyi, Babos (Pavlitzky). Vezetőedző: Pető Tamás.

FC Nagykanizsa: Horváth M. – Baráth (Bagó), Papp, Szegleti, Török (Kovács Gy.), Kretz, Szabó P. (Péntek), Ekker (Vass Gy.), Vlasics (Lőrincz), Horváth B., Major. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerző: Molnár B. 12., Gálfi 40., 55. perc, ill. Ekker 16., 36., Vlasics 25. perc.

Hétközben az időjárás igencsak megnehezítette a veszprémiek dolgát, ennek ellenére remekül felkészített pályán indulhatott útjára a labda.

Hamar gólra váltotta fölényét a hazai együttes, Nagy Richárd előreívelése a kifutó Horváth kapusról Molnár elé került, aki 15 méterről az üres kapuba emelt (1-0).

Az öröm nem tartott sokáig, ugyanis a 16. percben egy Ekker-Vlasics kényszerítő után előbbi lépett ki középen, és senkitől sem zavartatva a bal alsó sarokba helyezett (1-1).

A játékrész közepén átvette a vezetést a Nagykanizsa. Szabó szögletét Somogyi fejelte középre, Vlasics pedig 18 méterről, kapásból hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-2).

A 32. percben az ötös sarkánál Molnár adott egy kötényt, a labda Baráth és Horváth kapus között az üresen álló Baboshoz került, aki hét méterről ajtó-ablak helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A kimaradt lehetőség megbosszulta magát, és a 36. percben kettőre növelte előnyét a vendégcsapat. Szabó jobb szélről betekert szabadrúgását az ötösön üresen álló Ekkert fejelte Deczki mellett a hálóba (1-3).

A gólt követően a bakonyiak rákapcsoltak, és öt perccel a félidő vége előtt sikerült szépíteniük. Gálfi-Nagy kényszerítő után előbbi került szembe a kapussal, és 11 méterről Horváth érintésével a kapuba lőtt (2-3).

A második félidőre a VLS-nél Babos helyére Pavlitzky érkezett a pályára.

A hazaiak az egyenlítés érdekében a saját térfelükre szegezték a kanizsaiakat, aminek az 55. percben meg is lett az eredménye. Rédling visszagurított labdája az érkező Gálfit találta meg, aki 11 méterről kilőtte a hosszú sarkot (3-3).

Az egyenlítést követően a vendégek előtt adódott két gólszerzési lehetőség. Előbb Papp fejelt centikkel a kapu fölé, majd Kovács fejesét kellett Deczkinek hárítania.

Az utolsó húsz percben mindkét együttes próbálta megszerezni a mindent eldöntő gólt, azonban nagyobb gólhelyzet már nem alakult ki a kapuk előtt.

A Practical-VLS Veszprém együttesére a téli szünet előtt még egy összecsapás vár, szerdán az Érd együttesét fogadják Gulyásék.

Pető Tamás: Jó mérkőzést játszottunk, de sajnos a vezetés megszerzése után tőlünk szokatlan elemi hibákat vétettünk, ami betudható annak is, hogy a hektikus időjárás megnehezítette a felkészülésünket. Elégedett vagyok a játékosaimmal, a fiatalok mindent megtettek a győzelemért, a döntetlent reális eredménynek tartom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!