három füredi kapott meghívást

2020.12.08. 09:30

Rodriguez és Topic a magyar válogatottban!

A balatonfürediek spanyol és horvát származású kézilabdázója egyaránt meghívást kapott a magyar férfi válogatottba.

Horváth Gábor

Az októberi állampolgársági eskün: jobbról Topic Petar, mellette Rodriguez Pedro

Fotó: Penovác Károly/Napló

A város kézilabdaklubjának tájékoztatása szerint csapatuk keretéből hárman kaptak válogatottmeghívót a januári, egyiptomi világbajnokságra készülő magyar együttesbe.

Bóka Bendegúz már rutinos játékosnak számít a magyar nemzeti csapatban, a kiváló balszélső mellett ezúttal a spanyol származású Rodriguez Pedro és a Horvátországból érkezett Topic Petar is helyet kapott a balatonfürediek közül a válogatott keretben.

Rodriguez és Topic nemrég, idén októberben tette le a magyar állampolgársági esküt, erről lapunk is beszámolt. Már akkor lehetett sejteni, hogy a két kézilabdázóval számolnak a magyar válogatottban.

Az októberi állampolgársági eskün: jobbról Topic Petar, mellette Rodriguez Pedro Fotó: Penovác Károly/Napló

Topic Petar 2017-ben igazolt a Balatonfüredi KSE-hez, a beállós azóta alapember a csapatban, támadásban és védekezésben egyaránt fontos szerepe van.

A 30 esztendős jobbszélső, Rodriguez, aki korábban szerepelt a spanyol válogatottban, 2019-ben Szegedről érkezett a Balaton-partiakhoz.

A 2021-es férfi kézilabda-világbajnokág január 13-án kezdődik Egyiptomban, a mieink a B csoportba kaptak besorolást, Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság csapatai mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!