tapolcai sikerek

2020.12.01. 10:29

Szolgálatból érkezett, a dobogó második fokáig jutott Rédli András

A tatai edzőközpontban mérkőztek meg egymással az ország felnőtt párbajtőrözői a Magyar Kupáért. A férfiaknál egy finn nyert, de két tapolcai is dobogóra állhatott.

Horváth Gábor

Rédli András remek napot fogott ki és értékes helyezést szerzett

Forrás: mti/archív

Fotó: Krizsán Csaba

A férfi párbajtőrözők Magyar Kupa-fordulóját a BVSC színeiben versenyző Niko Vuorinen nyerte meg. A finn a fináléban a Honvéd tapolcai nevelésű kiválóságát, Rédli Andrást győzte le.

Az egyéniben Európa-bajnok, csapatban világbajnoki arany- és olimpiai bronzérmes Rédli fantasztikus napot fogott ki. Teljesítményének értékét növeli, hogy a versenyt megelőzően 24 órás katonai szolgálatban volt. A III. kerületi rendőrkapitányság munkáját segítette a járványügyi ellenőrzésekben, intézkedésekben.

Rédli András remek napot fogott ki és értékes helyezést szerzett Fotó: MTI/archív

A 37 éves vívó éppen csak beesett a kupaviadal rajtjára, ennek ellenére simán menetelt a fináléig. Az elődöntőben a szintén tapolcai nevelésű, szintén honvédos Siklósi Gergelyt – az aktuális világbajnokot – győzte le. A döntőben a világranglistán is előkelő helyen álló Vuorinen aztán 14-11 arányban jobbnak bizonyult nála. A finn mellett tehát két tapolcai állt még a dobogón, illetve a szintén harmadik Kovács Gergely (Alba Régia). A Balaton Vívóklub sportolója, Csere Bence a 35. helyen végzett.

A hölgyeknél Kun Anna (Tata) szerezte meg az aranyérmet. A további sorrend: 2. Muhari Eszter (Honvéd), 3. Borsody Emma (BVSC) és Büki Lili (Tata).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!