Az ellenfelek is odafigyelnek majd a BFC-re

2021.01.22. 07:00

A fürediek szeretnék folytatni az őszi remek szériát

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Balatonfüredi FC NB III-as labdarúgócsapata, a piros-fehérek már edzőmérkőzést is játszottak.

Juhász-Léhi István

Borgulya István (balra) bizakodva várja a tavaszi folytatást

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Egy rávezető héten vagyunk túl, akkor azon volt a hangsúly, hogy a játékosok visszarázódjanak a munkába, és felvegyék a ritmust – nyilatkozta a Naplónak Borgulya István, a csapat vezetőedzője.

Arra a felvetésünkre, hogy egy-egy edzőmeccsen mire figyel, a szakember úgy válaszolt, hogy szeretnék ott folytatni, ahol hetekkel ezelőtt abbahagyták. – Az edzőmeccsek partnerei is úgy lettek lekötve, hogy minden felkészülési találkozón mást tudjunk gyakorolni – mondta.

Ugyanakkor nem mondott le a vezetőedző arról sem, hogy megerősítsék a keretet, két-három posztra szeretne a Füred igazolni.

– Az igazi erősítés az lenne, ha együtt maradna a csapat, ami úgy fest, hogy így is lesz – árulta el Borgulya István.

– Egyébként mindenki egészséges, a korábban sérült Szabó Bence is elkezdte a felkészülést, reményeink szerint a rajton ő is ott lehet.

A vezetőedző elmondta, az őszi szezonban a játékosai megértették, hogy mit szeretne, amit szerinte a pályán is lehetett látni.

– A támadó futballt szeretem, ezért hagyom bátran játszani a labdarúgóimat – fogalmazott. – Egy dolgot viselek el nehezen; azt, ha egy játékos nem teszi oda magát a pályán. Ars poeticám része, hogy ha az ellenfél kapujánál vagyunk, akkor valószínűleg mi rúgunk gólt.

Borgulya István (balra) bizakodva várja a tavaszi folytatást Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tavaszi szezonnal kapcsolatban bizakodó a piros-fehérek mestere, több okból is.

– Hármas a gólátlagunk, tizenegy meccsen egy vereségünk volt, ráadásul nem akármilyen találkozókat nyertünk, az élmezőnyben több csapatnak is elrontottuk a sorozatát, és ezek nem nyögvenyelős sikerek voltak – mondta Borgulya István. – Természetesen nem lesz egyszerű, a kiesés elleni harcban nem dőlhetünk hátra, most már nincs olyan, hogy majd tavasszal. Tizenhét meccs van és visszaszámlálás.

És hogy oda fognak-e jobban figyelni az ellenfelek a Balatonfüredre? A szakember erre a kérdésre abszolút igennel felelt, mert látják a riválisok is, hogy „mit játszanak”.

Szerdán este lejátszotta idei első meccsét a BFC, ahol a megye I-es Magyarpolány volt az ellenfél.

Balatonfüredi FC–Magyarpolány SE 11-1 (6-0). Gólszerzők: Schillinger Dániel 2, Szalai Péter 2, Bartha Roland, Róth István, Borgulya Dániel, Horváth Bálint, Géringer Tamás, Radács Bálint, Bene Zsombor, ill. Bencsik Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!