Két torna a teremben

2021.01.16. 11:00

A nagypályás futballprogram február elején folytatódik

Két futsalsorozat is zajlik jelenleg megyénkben, ahol a nagypályás futballisták Téli kupája idén elmarad, február elejétől viszont már jönnek a bajnoki mérkőzések.

Horváth Gábor

A tavalyi létszám csökkent, de negyven csapat így is összejött fiatalok téli futsaltornájára

Fotó: Penovác Károly/Napló

– A futsalbajnokság mellett idén elrajtolt a futsaltornánk, amelybe az U9-estől az U17-es korosztályig összesen negyven csapat nevezett – tudtuk meg Finta Pétertől, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatójától, aki hozzátette: amíg a bajnokság ősszel rajtolt és az egész szezonban, májusig tart, a torna a téli időszakban nyújt sportolási, versenyzési lehetőséget a fiataloknak. A megmérettetéseket természetesen mindig az aktuális helyzethez viszonyítva, a járványügyi szigorításoknak megfelelően tartják meg. A koronavírus miatt idén jóval kisebb a résztvevők száma, ahogyan helyszínt is nehezebb találni.

A futsaltorna az U15-ös és az U17-es korosztály küzdelmeivel rajtolt, ezen a hétvégén pedig az U9-esek lépnek pályára. A futsalbajnokság is zajlik, szombaton és vasárnap több korosztályban is rendeznek mérkőzéseket, a részletes programot cikkünk végén közöljük.

Ami a nagypályás Veszprém megyei futballt illeti, Finta Pétertől megtudtuk, idén nem írják ki a hagyományos műfüves felkészülési tornát, a Téli kupát. – Február elején már folytatódik a megye I-es bajnokság, így nem lett volna elegendő idő lebonyolítani a kupát – mondta az igazgató, hozzátéve: bízik benne, hogy a pontvadászatokat tavasszal rendben meg tudják rendezni. A megye I-es küzdelem például idén különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen még öt-hat csapat is esélyes a bajnoki cím megszerzésére.

A tavalyi létszám csökkent, de negyven csapat így is összejött fiatalok téli futsaltornájára
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző futballszezon a koronavírus első hulláma miatt csonka volt, március közepén felfüggesztették a sorozatokat. Mindenki reméli, hogy idén erre nem kerül sor. A megye I-es bajnokságot május végéig kell befejezni, a résztvevők február elején folytatják a küzdelmet, méghozzá a tavaly elhalasztott mérkőzések pótlásával. Több találkozót is műfüves játéktéren rendeznek majd. Az átigazolási időszak tegnap kezdődött, és február 14-éig tart.

Finta Péter a téli programmal kapcsolatban megjegyezte még, hogy a megyei igazgatóság alapfokú labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot indít, amelyre január 21-éig lehet jelentkezni. Eddig ezt már 23-an tették meg, bíznak benne, hogy tovább emelkedik a létszám.

A Veszprém megyei futsaltorna első körének eredményei, U15: Szilágyi–FC Ajka 4-2, Balatonfüredi USC–VFC USE 23-1, Szilágyi–BUSC 6-1, FC Ajka–VFC USE 27-0, VFC USE–Szilágyi 0-33, BUSC–FC Ajka 1-7. U17: Szilágyi–VFC USE 13-1, Szilágyi–BUSC 8-2, VFC USE–BUSC 7-3. A hétvége programja: futsaltorna (Veszprém, belvárosi sportcsarnok), szombat, 9.00: U9 (A és B csoport). Vasárnap, 9.00: U9 (C csoport). Futsalbajnokság, szombat, 9.00: U15, 10.00: U17 és U20. Vasárnap, 9.00: U15, 10.00: U17, 14.00: U20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!