Elrajtolt a felkészülés

2021.01.13. 07:00

Az NB III-as pápai futballisták új edzővel tréningeznek

A hét első napján megkezdte a felkészülést az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatására készülő Perutz FC. Az év első foglalkozását természetesen a január 7-én kinevezett új tréner, Takács Gábor tartotta.

Haraszti Gábor

Takács Gábor pozitívan értékelte az első edzéseket

Fotó: Haraszti Gábor

Összesen 19 mezőnyjátékos és két kapus vett részt a stadion műfüves pályáján megtartott foglalkozáson, ahol ott volt a korábban az U19-es együtteshez tanácsolt Császár Attila és a régi-új szerzemény, Jurik Patrik is.

Héthetes felkészülés vár a pápai csapatra, melynek elsődleges célja, hogy az őszi szezon második felének sikertelenségét maga mögött hagyja és a február 28-án folytatódó harmadosztályú pontvadászatban bebiztosítsa a bennmaradást. A sárga-kékek 21 fordulót követően hat győzelemmel, öt döntetlennel és tíz vereséggel a húszcsapatos csoport 16., kieső helyén állnak.

– Többre hivatott ez a csapat annál, mint amit a jelenlegi helyezése mutat – mondta a csapat új vezetőedzője, Takács Gábor.

– Szeretném leszögezni, hogy a múlttal nem foglalkozom, nálam mindenki tiszta lappal indul, a munkában hiszek, az fog játszani, aki a legjobb, legyen az fiatal vagy rutinos labdarúgó. Bízom magamban és a játékosokban, ha nem gondolnám teljesíthetőnek a célt, el sem vállaltam volna – fogalmazott.

Takács Gábor pozitívan értékelte az első edzéseket
Fotó: Haraszti Gábor

A szakember szerint a kezdésük biztató volt a jövőre nézve.

– Csak dicsérni tudom a fiúkat, odatették magukat, koncentráltak voltak, nagy kedvvel végezték a feladatokat, nem volt semmi probléma. Mivel az ünnepi időszakra nem kaptak edzésprogramot, egy hosszabb bemelegítés után rögtön belecsaptunk a közepébe, labdatartások, különböző megkötésekkel játékok voltak a programban – tette hozzá Takács Gábor.

A pápaiak január 16-án szombaton 11 órai kezdéssel a győri DAC ellen játsszák első téli edzőmeccsüket, a találkozót a pandémia miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A folytatásban a bakonyaljaiak a Győrrel, a Csornával, a Balatonfüreddel, a Sopronnal és a Rákosmentével is meccselnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!