A veszprémiek idegenben visszavágtak a TF Budapest együttesének

2021.01.08. 07:00

Sorozatban ötödik sikerét érte el a Hoya kosárcsapata

Sikerült visszavágni a TF-Budapest gárdájának a hazai pályán elszenvedett fiaskó miatt, és így a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém gárdája már zsinórban az ötödik mérkőzését nyerte meg a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Orgona Gergő (jobbra) fontos pillanatban szerzett három pontot érő kosarat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

TF-BP–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 64-73 (14-11, 15-24, 18-23, 17-15)

Budapest, zárt kapus mérkőzés. V.: Hervay, Radnóti, Nepp. TF-Budapest: Csík 10/6, Szántó 6/6, Kerkai 12/3, Nagy 4/3, Karosi 12/6. Csere: Somogyfoki 12/6, Kutrovich, Timkó 8. Edző: Beák Gábor.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 9/6, Madár 24/6, Orgona 7/3, Szabó 12/6, Dukic 19/3. Csere: Sipos, Birkás, Futó 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs.

A visszavágás reményében utazott a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém alakulata a TF-Budapest elleni találkozóra a hét közepén, a bakonyiak ugyanis hazai pályán 90-81-es vereséget szenvedtek a fővárosiaktól még ősszel.

Az ötödik helyen álló vendégek szereztek vezetést, Dukic volt eredményes, aztán Szabó hintett egy hármast, a 4. percben 3-7-re állt a meccs. Sok pontatlan dobás tördelte a játékot, az 5. percben tudott csak egyenlíteni a TF. Továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végén Karosi triplájával lépett meg a házigazda (14-11).

Madár és Dukic pontjaival fordított a második játékrész elején a Hoya (14-15), aztán újra Szabó villantott és gyorsan öt pontot szerzett (14-20). Csík trojkájával szépített a hazai együttes. A dobószázalék mindkét oldalon hagyott némi kívánnivalót maga után, Dukic próbálkozásai azonban rendre kosárba hullottak (17-24). Ezt követően kissé megtorpant a veszprémiek támadójátéka, amit a TF igyekezett kihasználni (24-26). A negyed végére Dukic és Madár igyekezett növelni az előnyt (29-35).

A kosárszegény első fél­időt követően a harmadik felvonás gyors pontpárbajjal indult, amelyből a Veszprém jött ki győztesen (32-41). A TF megpróbált feljebb zárkózni, azonban a vendégek részéről mindig akadt valaki, aki képes volt lendíteni egyet a csapat szekerén (36-47). A fővárosiak persze nem adták fel, rövid idő alatt szerzett öt ponttal ismét szoros volt a küzdelem (41-47). Madár vette kezébe az irányítást, kilenc pontot gyártott zsinórban, és a 30. perchez érve Dukic újabb közelijével már 14 pont volt a különbség (44-58). A játékrészt Somogyfoki triplája zárta le.

TF-rohamokkal indult a záró negyed, fel is jöttek a budapestiek 55-61-re. Baksa edző azonnal időt kért, Orgona pedig a palánk alól talált be. Kifejezetten jól védekezett a Veszprém, a TF támadóideje lejárt, Madár pedig újabb hármast hintett (55-66). Most Beák Gábor kért időt. Szokatlan módon percekre leállt a kosárszerzés, majd Madár vetett véget ennek az időszaknak (55-69). Két perc volt hátra, azonban nem dőlhetett hátra a Veszprém, a TF ott lihegett a nyakán, Somogyfoki és az exveszprémi Kerkai pontjaival zárkózott közelebb a házigazda (59-69). Orgona Gergő triplakísérlete pontos volt, amivel nagyjából el is dőlt a találkozó. Kerkai ugyan még dobott egy triplát, ám ez már nem veszélyeztette a vendégek sikerét (64-73).

Orgona Gergő (jobbra) fontos pillanatban szerzett három pontot érő kosarat
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Baksa Szabolcs: – Bár egy támadó felfogású csapat vagyunk, ma mégis a védekezésünkkel nyertük meg ezt a találkozót. Sikerült ugyanis megfognunk az ellenfél két legponterősebb játékosát. A fiataljaink nagyon sokat tettek hozzá a védekezéshez és a lepattanózáshoz. Energiát adnak az idősebb játékosoknak. Hétről hétre sok munkát tesznek bele a csapatba. Ez nekem, valamint, remélem, a klubnak és a városnak is visszaigazolás arra, hogy helyünk van a nagy csapatok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!