Három esemény vár rá a nyáron

2021.01.14. 14:00

Sporteszközöket kapott a tehetséges veszprémi atléta

A VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikuma könyvtárában került sor szerdán arra az ünnepélyes átadóra, melynek keretében az iskola tanulója, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) válogatott gerelyhajítója, Kövér Fanni a felkészülését segítő eszközöket vehetett át.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója az eseményen elmondta, elkötelezettek a sportolói támogatások kapcsán, így most is megkeresték azokat a partnereiket és gazdasági szereplőket, akik hasonlóan gondolkodnak, így találtak rá a CoreComm SI Kft.-re.

A veszprémi cég tulajdonosa-ügyvezetője, Horváth Balázs lelkes lokálpatriótaként támogatja a helyi sportot, és ezúttal is elfogadta a felkérést, a VSZC kezdeményezése mellé állt a tehetséges atléta támogatásában, aki nem mellékesen háromszor kapta meg a Jó tanuló, jó sportoló országos kitüntetést. Elhangzott: a centrum egy komplett, közel 300 ezer forint értékű súlyzókészlettel támogatja Kövér Fanni felkészülését.

– Ha a veszprémi sporthagyományokat áttekintjük, akkor nem túlzás az, hogy Veszprém a megyei városok élmezőnyében van a sportot tekintve – ezt már Pap Máté (VSZC) kancellár mondta a tájékoztatón. – A szakképzési centrum pedig szeretne bekapcsolódni a pezsgő sportéletbe. Úgy, hogy az iskoláinkban versenyszerűen sportoló diákjaink kiemelt figyelmet kapnak.

Nekik rugalmas tanulmányi renddel és az anyagiakban is segít, segítene a Veszprémi Szakképzési Centrum. Büszkék Kövér Fannira, ezért bíznak benne, hogy nagyszerű eredményei a felnőttek között is folytatódnak majd.

A CoreComm SI ügyvezetője, Horváth Balázs azt emelte ki: mindig is fontosnak érezték, hogy a helyi tehetségeket támogassák – most 100 ezer forintot juttattak Fanni felkészülésére. Amíg lehetőségük van rá, ez nem fog változni a jövőben sem.

Máhl Krisztián, a VEDAC edzője megköszönte a támogatást, és elárulta, hogy a pandémiás helyzetet igyekeznek túlélni ők is, ezért fordultak segítségért a VSZC-hez, amely nagy segítséget nyújtott számukra. Szeretné tanítványát úgy felkészíteni az idei atlétikai szezonra, hogy Fanni kiteljesedhessen és folytathassa a karrierjét.

A köszönet szaván szólt a főszereplő, Kövér Fanni is, akinek így a már említett súlyemelőkészlet és -felszerelés is segíti a továbbiakban az erőnléti felkészülését, amire szüksége is lesz, hiszen ha minden optimálisan alakul, akkor három világversenyen áll rajthoz a VEDAC atlétája; Olaszországban ifjúsági Európa-bajnokság, Kenyában ju­nior-világbajnokság, míg Észt­országban junior-Európa-bajnokság van a tervek között.

Kövér Fanni jelenleg az ifjúsági világranglista harmadik helyét foglalja el, 56,25 méterrel tartja a korosztályos magyar csúcsot 500 grammos gerellyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!