Egy lépés kell még!

2021.01.23. 07:00

Szombaton Lengyelország ellen is a győzelem a cél

Lengyelország legyőzésével bebiztosíthatja helyét a legjobb nyolc között Magyarország az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon. A középdöntős összecsapást szombaton 18 órától rendezik meg.

B. Virág Rita

Gulyás István szövetségi kapitány (elöl) és Chema Rodriguez edző (középen) nagyszerűen összedolgozik

Fotó: MTI/EPA/Háled el-Fiki/Pool

Negyedik sikerét szerezte meg a férfi kézilabda-válogatott csütörtökön este, miután 29-23-ra legyőzte Brazíliát.

A gárda egyik legjobbja Mikler Roland kapus volt, aki 41 százalékos hatékonysággal hárította a kapura tartó lövéseket.

– Elégedettek lehetünk, mert az első félidő nagyon jól sikerült, és egy ideig a másodikban is uraltuk a mérkőzést. Aztán kicsit kiengedtünk, visszakapaszkodtak a brazilok, ám szerencsére időben észhez tértünk. Szerencsére volt tartásunk, és mindig akadt valaki, aki átsegítette a csapatot a nehézségeken, aki vállalta a felelősséget. Azt gondolom, a védekezés elég jól működött, kisebb szakaszokat leszámítva. Büszke vagyok a csapatra, de nem elégszünk meg ennyivel, megyünk tovább – nyilatkozta.

A dél-amerikaiak elleni összecsapás után Gulyás István szövetségi kapitány úgy fogalmazott, ismét láttak előrelépést a játékban, még ha nem is működött minden olajozottan – utalva arra, hogy hétgólos előny birtokában túlságosan megnyugodott a társaság, több hiba csúszott a játékba, és a brazilok három gólra felzárkóztak. Szerencsére azonban jókor kért időt a magyar szakmai vezetés, és Chema Rodriguez edző fejmosása hatott, hiszen percek alatt visszaállt a hétgólos differencia. A hajrára pedig már nem maradt izgalom.

Gulyás István szövetségi kapitány (elöl) és Chema Rodriguez edző (középen) nagyszerűen összedolgozik Fotó: MTI/EPA/Háled el-Fiki/Pool

– A tegnapi költözés miatt nem tudtunk eleget gyakorolni, ezért a védekezés kissé nehezebben állt össze. A 20. perctől fogva azonban mindenkiben tudatosodott a feladata, és a fiúk már azt csinálták a belső posztokon, amit kértünk tőlük – hangsúlyozta a szakvezető.

Gulyás István kitért rá, a brazilokból sokkal többet kivett a csoportkör, mint a mieinkből, láthatóan elfáradtak, így magabiztos győzelmet könyvelhetett el a magyar csapat. A szövetségi kapitány elmondta, német kollégákkal beszélgetett, akik azt szeretnék, ha a döntőben ismét összemérné erejét a két csapat. Ehhez az kellett volna, hogy Németország a középdöntő első ütközetén legyőzze Spanyolországot. A terv azonban nem sikerült, a spanyolok nyerték a rangadót 32-28-ra.

Ez azt is jelenti, hogy a középdöntős szakasz első fordulóját követően Magyarország és Spanyolország továbbra is tartja vezető helyét a hatosban. Lengyelország négy ponttal a harmadik, a németek a negyedik pozíciót foglalják el (2), Brazília maradt az ötödik (1), míg Uruguay a hatodik (0). Vagyis, ha a magyarok szombaton felülmúlják Lengyelországot, akkor már biztosan a nyolc közé jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!