matt a második lépésben?

2021.01.13. 09:04

Tesztelje sakktudását Gaál Zsókával!

Idén is folytatjuk nagy sikerű sakksorozatunkat: az ajkaiak ifjú játékosa, Gaál Zsóka rendszeresen jelentkezik valamilyen érdekességgel vagy feladvánnyal portálunkon.

Horváth Gábor

Mostani sorozatunk nem a klasszikus megfejtésbeküldős játék, viszont ezúttal is tesztelhetik tudásukat sakkszerető olvasóink, akik emellett a sportág számos érdekességével is találkozhatnak Gaál Zsóka rovatában.

A Bányász SK Ajka 13 esztendős, háromszoros utánpótlás Európa-bajnok, és immáron háromszoros világbajnoki ezüstérmes tehetsége ezúttal egy érdekes és izgalmas állást tár a sakkszerető közönség elé.

A feladvány: világos indul és a második lépésben mattot ad. A megfejtést pénteken közöljük.

Gaál Zsóka nemrég szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki érmét, 2020 legvégén online, rapid vb-n lett második. A kiváló sakkozó nemrég hosszan elemezte a tornán játszott izgalmas partijait, az elemzés megtekinthető a legnépszerűbb videómegosztó portálon, a Hello Sakk youtube-csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!