Megyei I.

2021.02.20. 19:03

A Tihany kitömte a Tapolcát, gólzápor Almádiban

A nap meglepetését a kiesés ellen harcoló Sümeg VSE szerezte, amely pontot csent a jó erőkből álló Fűzfői AK-tól. Íme, a szombati események a labdarúgó megyei I. osztályban.

Bényi-Virág Rita

Fűzfői AK–Sümeg VSE

1–1 (0–1)

Balatonfűzfő. Jv.: Magyar Á.

Fűzfői AK: Radnai – Reznyák, Gimes (Espár), Mári, Balatoni (Liszi), Wellesz (Dunai), Auerbach, Czipp, Zágor, Magda, Nyári (Koltai). Edző: Csucsánszky Zoltán.

Sümeg VSE: Kovács R. – Ghiczy (Gyalog), Nimsz, Bujtor, Sabjanics, Horváth G., Mayer (Markó), Horváth R. (Görhes T.), Görhes A., Rédei, Ferenczi. Edző: Lázár Szilveszter.

Gólszerzők: Zágor, ill. Ghiczy.

Az első játékrészben kiegyenlített csata zajlott, a hazaiak nem tudták ráerőltetni akaratukat a vendégekre, akik stabilan védekeztek és egy kontra végén megszerezték a vezetést is. A FAK számos helyezetet dolgozott ki, de nem tudta kihasználni azokat. A szünet után a Fűzfő egyre nagyobb nyomást helyezett a Sümegre, de a vendégek védelme jól zárt. Az utolsó percben aztán egy védelmi megingást kihasználva döntetlenre mentette a találkozót a Fűzfő.

Jók: Balatoni, Zágor, ill. egész Sümeg.

Tudósított: Csucsánszky Zoltán.

Gyulafirátót–Badacsonytomaj

1–1 (0–0)

Gyulafirátót. Jv.: Jónás B.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Ring, Gaál, Hardi, Balta G., Olasz, Kövesi, Tímár, Albert (Varga D.), András. Edző: Polonkai Csaba.

Badacsonytomaji Se: Szombathelyi (Péntek) – Cseh (Gelencsér), Kocsor, Mékli, Lübkemann, Csík, Kiss G. (Tombor), Kiss M., Nagy M., Pintér (Horváth A.), Csik. Edző: Kocsi Gergely.

Gólszerzők: Tímár, ill. Gelencsér.

Kiállítva: András (91.), ill. Csík (61.).

A múlt heti rossz eredményt próbálta a hazai csapat feledtetni. A rátótiak akaratos játékukkal 60 percen keresztül uralták a meccset, sorra alakították ki a helyzeteket, de az utolsó megoldás nem sikerült. Aztán szabadrúgásból a hazaiak megszerezték a vezetést. A vendégcsapat kiállítása a Gyulafirátótot zavarta meg, a vendégek eljutottak néhány helyzetig, majd szabadrúgásból sikerült az egyenlítés. A hosszabbításban 11-eshez jutott a vendégcsapat, de Gyurmánczi remek vetődéssel védett, majd az ismétlést is hatástalanította. Végül az egyik csapatnak sem jó döntetlen eredmény született.

Jók: mindenki, ill. mindenki.

Tudósított: Fogl Sándor

Péti MTE–Magyarpolány

4–3 (3–0)

Pétfürdő. Jv.: Bódi A.

Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek, Pálfi, Müller, Vachtler, Petróczi, Marton (Gál), Szőke (Kun), Rados, Simon, Győri. Edző: Nagy Krisztián.

Magyarpolány SE: Kardos – Bencsik, Veisz, Molnár P. (Hauser), Bukovics, Ménes (Czepek), Gottfried, Polt, Döbrösi (Schönberger), Móger, Szakonyi Stephan. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Müller (2), Rados, Petróczi, ill. Szakonyi (2), Polt.

Az első félidőben a Pét akarata érvényesült, akár nagyobb arányban is vezethetett volna. A Polány a három gólos hátrány dacára igyekezett megragadni minden lehetőséget a felzárkózásra. A Pét sok hibát vétett és egy megnyert találkozó vált szorossá számára. Varga kapus ráadásul tizenegyest fogott. Összességében a Pét saját magának tette nehézzé a mérkőzést és kis szerencse is kellett neki, hogy a Polány pont nélkül maradjon.

Jók: Varga Zs., Müller, Simon, Győri, Rados, ill. Szakonyi S., Polt, Gottfried, Bencsik.

Tudósított: Nagy Krisztián.

Tihanyi FC–TIAC VSE

9–1 (4–1)

Tihany. Jv.: Holczbauer F.

Tihanyi FC: Sevinger – Dévényi, Németh K. (Perger), Horváth Á. (Siliga), Benedek (Kovács Á.), Henn (Nemes G.), Slemmer, Nemes Á., Király, Barcza (Sudár), Nagy D. Edző: Lukács István.

TIAC VSE: Ságvári – Szabó D., Ladányi (Tóth Á.), Kiss J. (Tóth M.), Ludvig (Horváth B.), Dobján, Herczeg, Bognár, Tóth B., Sági, Lukács (Mészáros). Edző: Dobján Krisztián.

Gólszerzők: Benedek (4), Király (2), Nagy D., Nemes Á., Mészáros (öngól), ill. Ladányi.

Rangadónak indult, kiütés lett a vége. Az egész mérkőzésen domináló és jól játszó félszigeti csapat ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott a tartalékos tapolcaiak ellen.

Jók: az egész Tihany, Benedek a mezőny legjobbja, ill. senki.

Tudósított: Lukács István.

Ajka Kristály–Úrkút SK

2–2 (0–2)

Ajka. Jv.: Szalai L.

Ajka Kristály SE: Dróth – Györkös (Tisonyai), Szedlacsek (Simon), Szabó Z. (Márton), Magyar, Král, Kungl, Benecz (Szabados), Böröczky, Ambrus, Szélessy (Horváth D.). Edző: Szabó Zoltán, Jeney Gyula.

Úrkút SK: Kádár – Lang, Uj, Márton, Kalapács, Reizinger, Tróbert, Domján (Buchwald), Bencze (Károlyi), Keller (Nagy R.), Victor (Korpos).

Gólszerzők: Szélessy, Szabó Z., ill. Keller, Victor.

Kiállítva: Jeney (55., Ajka Kristály SE).

Az osztályhoz képest magas színvonalú volt a mérkőzés. Az első félidőben a nagy elszántsággal pályára lépő vendégek két szerencsés lepattanó labdából szereztek előnyt. A hazaiak hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak a kapuba találni. A második játékrészben a Kristály teljesen a kapujukhoz szögezte az úrkútiakat. A kilépő Szedlacseket a tizenhatoson belül leterítették, miután már elvitte védője mellett a labdát. A nyilvánvaló büntető helyett meglepetésre a játékvezető sárga lapot adott a hazai játékosnak. Azonban ezután is az ajkaiak domináltak. Aztán egy kezezést követő büntetőből Szabó szépített, majd egy remek támadás végén Szélessy fejesével egyenlítettek a sokat támadó hazaiak.

Jók: Szabó, Böröczky, Szélessy, Magyar, ill. Márton, Lang, Kádár.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Csetény–Devecser

1–8 (0–3)

Balatonfűzfő. Jv.: Lovasi I.

Csetény SE: Laki – Hornyacsek R., Orbán B. (Zsargó), Juhász (Turner), Hornyacsek E., Nagy R., Grób, Dávid, Orbán P. (Szmerha), Kovács G. (Fets), Bíró. Edző: Pavelka Béla.

Devecser SE: Csepregi – Kiss L. (Cserna), Szabó D. (Orsós G.), Nagy Sz., Kulman (Temesi), Burucs (Király), Sipos Felícián, Paksai, Sáringer (Orsós F.), Illés, Kuti. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Nagy R., ill. Temesi, Király, Illés, Kuti, Szabó D., Kulman, Sáringer, Sipos F.

Kiállítva: Turner (79., Csetény).

A hazai csapat az első félidőben kevés helyzetet tudott kialakítani, a vendégek viszont három góllal elhúztak. A félidei cseréknek köszönhetően 1-3 nál a Cseténynek több lehetősége is adódott a szorosabb eredmény elérésére, de ekkor is a vendégeknek sikerült a kapuba találni. A mérkőzés sorsfordító jelenete a hazaiak kiállítása volt, ezután a Csetény teljesen szétesett, a vendég Devecser sorra alakította ki a helyzeteket, és váltotta őket gólokra. Megérdemelt vendég siker született.

Jók: Laki, ill. mindenki.

Tudósított: Mavizer Szilveszter.

Balatonalmádi–Várpalota

7–0 (2–0)

Balatonalmádi. Jv.: Karsai R.

Balatonalmádi SE: Borda (Mester) – Sánta, Hoffer, Kiss E., Kovácsfi (Varga P.), Szücs (Bodnár), Hegedüs (Mátyás), Csabai, Horváth Be., Horváth Bo., Husvéth. Edző: Kozma Csaba.

Várpalotai BSK: Sári – Borbás (Martinez), Papp R., Szurok (Nagy D.), Borbély, Csapó, Csrepka Már., Csrepka Mát,, Sanda, Mogyorósi, Gergő. Edző: Csrepka Tamás.

Gólszerzők: Horváth Be. (3), Mátyás (2), Varga P., Hoffer.

Sportszerű mérkőzésen a hazaiak léptek fel támadólag, formás támadások után vezetést szereztek, majd az első félidő végén büntetőt is hibáztak. A szünet után is folytatódott az almádi fölény, és a gólok sem maradtak el, a hazai védelem jól hárította a szórványos palotai támadásokat.

Jók: mindenki, ill. senki.

Tudósított: Jandrasics Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!