Nem lesz könnyű dolguk

2021.02.16. 10:55

Kiváló formában várja a meccset a Balatonfüredi KSE

Hazai pályán folytatja szereplését a Balatonfüredi KSE, amely három siker után fogadja a Dabast szerdán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE (a képen Bóka Bendegúz), amely idén a Gyöngyöst, a Komlót és a Ferencvárost is legyőzte, ezen a héten megint csak két találkozót játszik

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kiválóan kezdte az esztendőt a Balatonfüredi KSE, amely a Gyöngyöst, a Komlót, majd a Ferencvárost is két vállra fektette. Lendületben vannak tehát a Balaton-partiak, a katasztrofális ősz után (a járvány miatt csupán öt bajnokin tudott pályára lépni az együttes és egyet sem tudott megnyerni) 2021-ben ismét régi fényében csillog a csapat.

A régi fény alatt azt értjük, hogy a BKSE-nek hagyományosan az élmezőnyben van a helye. Most meg is kezdte a felzárkózást a bizonyítani vágyó alakulat, amely úgy tizedik, hogy az előtte álló három csapatnál egyaránt négy bajnokival játszott kevesebbet. Az NB I-ben egyedül a Tatabányának van kevesebb meccse, szám szerint hét. Bőven van tehát még lehetőség a javításra, ha a fürediek megőrzik lendületüket, hamarosan ott lesznek a legjobbak között.

A BKSE a Gyöngyöst 27-23-ra, a Komlót 31-26-ra verte otthon, a Ferencvárosnál pedig idegenben volt jobb 32-28 arányban. Mind a három találkozóra igaz, hogy a Balaton-partiak végig kézben tartották, irányították a játékot, és megérdemelten, magabiztosan nyertek.

Ezen a héten ismét két meccs vár György László tanítványaira, ma a Dabas látogat Füredre, vasárnap pedig a Veszprémi KKFT érkezik szomszédvári derbire a Balaton Szabadidő Köz­pontba.

A Balatonfüredi KSE (a képen Bóka Bendegúz), amely idén a Gyöngyöst, a Komlót és a Ferencvárost is legyőzte, ezen a héten megint csak két találkozót játszik Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Nem tudtuk, hogy ilyen hosszú kihagyást követően pontosan mit kapunk majd a csapattól a folytatásban – fogalmazott kérdésünkre György László, aki arra is utalt, hogy a szakmai stáb ­várakozásait felülmúlta a társaság (amely a Gyöngyös elleni találkozót megelőzően 107 napot töltött tétmeccs nélkül) elmúlt három bajnokin mutatott játéka.

– Jó felfogásban, hozzáállással kézilabdáztunk, emellett nagyon jó egyéni teljesítményeket láthattunk. Több pozitív meglepetés is ért minket, természetesen nagyon örülünk neki, ilyen folytatást szeretnénk. A csapat éhes volt a játékra, amit dicséret illet, ugyanakkor ez már a múlt, le kell zárnunk magunkban. Jön a következő megmérettetés, és nem gondolom, hogy a Dabas tálcán kínálja majd a pontokat, meg kell küzdenünk a sikerért. Ugyanolyan harcos akarattal, lendülettel, önbizalommal kell pályára lépnünk, mint az elmúlt mérkőzéseken – jelentette ki a BKSE mestere, aki hozzátette: biztos benne, hogy nem lesz könnyű dolguk.

A zárt kapus mérkőzés, amelyen a hazaiak nem számíthatnak az izomsérülést szenvedett Pulay Gáborra, szerdán 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!